Viranşehir Kemberli İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Mars’a isimlerini gönderecek

Viranşehir Kemberli İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Mars’a isimlerini gönderecek

​Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, Kemberli İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, uzay keşif aracında bulunan çiplere kayıt yaparak isimlerini Mars’a gönderecek.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, Kemberli İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, 2020 yılında Mars yolculuğuna çıkacak olan uzay keşif aracında bulunan çiplere kayıt yaparak Mars’a isimlerine gönderecek.

NASA’nın 2020 Mars Programı kapsamında gerçekleştirdiği “İsmini Mars’a Yolla” projesine, Şanlıurfa Viranşehir Kemberli İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri de katıldı.

Okulun öğretmen ve öğrencileri Mars’a biletlerini alarak isimlerini yolladı. Etkinlik ile öğrencilerin hayal dünyalarının gelişmesi hedeflenirken, ünlü gök bilimci Nicolaus Copernicus ölüm yıl dönümünde anıldı.

Mars’a ismini gönderen öğrencilerden İskender Zan kendilerine böyle bir imkânı tanıdığı için NASA’ya teşekkür ederek, “Böyle bir imkânı bize sağladığı için onu seviyoruz. Astronot olmak istiyordum, imkânlarım kısıtlıydı ama NASA’nın yaptığı bu proje kapsamında hayallerimi gerçekleştirebileceğim. Ben gidemiyorum ama ismim gidiyor ondan dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

NASA’yı isminin gideceğinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Sümeyya Yacan, “Ben haberlerde görmüştüm, çok fazla inanmıyordum, öğretmenimiz bize anlattı, isimlerimiz NASA’ya gittiği için çok mutluyuz, NASA’ya çok teşekkür ediyoruz. Ben gidemiyorum ama ismim gittiği için çok mutluyum.” İfadelerini kullandı.

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Bekir Kılıç ise amaçlarının öğrencilerin hayal dünyalarını geliştirmek olduğuna dikkat çekerek, “Bugün Nicolaus Copernicus’un ölüm yıldönümü, Bizde Kemberli İmam Hatip Okulu öğretmenleri olarak NASA’nın isim gönder projesine katıldık. Bu astronomi bilginimizin ölüm yıl dönümünde anlamlı bir etkinliğe imza atmış bulunduk. Öğrencilerimizin heyecanlı katılımları açıkçası bizleri sevindirdi. Öğrencilerimizde merak, sorgulama, araştırma, keşfetme ve uzay merakını artırmaya yönelik bu etkinliği gerçekleştirmiş bulunduk.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.