Viranşehir'de 4 branşta mesai dışı poliklinik hizmeti

Viranşehir'de 4 branşta mesai dışı poliklinik hizmeti

​Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde devlet hastanesinde 4 branşta mesai dışında hizmet vereceği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ve faaliyete geçirilen mesai dışı poliklinik uygulaması kapsamında Viranşehir Devlet Hastanesinde 4 branşta mesai dışında da hasta kabul edilecek.

Viranşehir Devlet Hastanesinde her geçen gün hasta sayısının artması nedeniyle hastaların doktorlara ulaşmasını sağlamak için yoğunluğu olan dâhiliye, çocuk, kadın doğum ve diş polikliniklerinde mesai dışını hasta kabulü uygulamasına geçti.

İlçede görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr İlhan Erkan, vatandaşların sağlık hizmetinden daha rahat faydalanmaları için mesai dışı hasta kabulü uygulaması kapsamında 4 branşta çalışma başlattıklarını belirtti.

Erkan, "Haftanın 5 günü boyunca en çok ihtiyaç olan kadın doğum, çocuk, diş ve dahili polikliniklerimizde saat 17.00 – 22.00 arasında hasta kabul edeceğiz. Böylece mesai saatleri içinde çeşitli nedenlerden dolayı muayene olamayan hastalar mesai saati dışında da hekimlerimize ulaşıp poliklinik hizmet alabilecekler. Viranşehir Devlet Hastanemiz Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü'nün 2017 yılı ocak-ekim dönemi istatistiklerine göre, 5 branşta muayene sayısına göre Türkiye geneli ilk 100 hastane arasına girmeyi başardı. Diş polikliniğinde 54 bin 399 muayene ile Türkiye Hastanelerinde 5'inci sırada yer aldı. Elde edilen sonuçlar başlatmış olduğunuz uygulamaların bir sonucudur. Hastalarımız açısından büyük kolaylık sağlayacağını düşündüğümüz bu uygulamanın Viranşehir halkına hayırlı olmasını diler, böylesine özveriyle halkımıza hizmet etmekten geri durmayan hekimlerimize de teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.