Viranşehir'de çocuk yoğun bakım ünitesi açıldı

Viranşehir'de çocuk yoğun bakım ünitesi açıldı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 200 Yataklı Devlet Hastanesinde 2. basamak 6 yataklı çocuk yoğun bakım ünitesi açıldı.

Çocuk yoğun bakım ünitesini gezen Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş, Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekimi İlhan Erkan'dan bilgi aldı.

Erkuş, açılan 6 yataklı 2. basamak çocuk yoğun bakım ünitesi ile çocuk hastaların il ve il dışına sevklerinin önlenmiş olacağını söyledi.

Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekimi İlhan Erkan ise 6 yataklı olarak hizmet vermeye başlanan ünitede, çocuk hastaların detaylı ve nitelikli kalitede bakım ve tedavisinin yapılacağını belirtti.

Yoğun bakım ünitesinde, 24 saat doktor denetim ve gözetimi olacağını ifade eden Erkan, şunları kaydetti:

"Yoğun bakım tedavisine ihtiyacı olan çocuk hastalarımız, ilçemizde bu düzeyde bir çocuk yoğun bakım ünitesi olmaması nedeniyle bugüne kadar çevre illerde bulunan hastanelere sevk edilmekteydi. Bakanlığımızın ve il Sağlık Müdürlüğümüzün destekleriyle hastanemize 2. basamak 6 yataklı çocuk yoğun bakım ünitesi kazandırıldı. Hastalarımız artık Viranşehir Devlet Hastanesinde hayata geçirilen ünitede tedavi edilebilecek ve bu sayede sevk sırasında oluşan olumsuzlukların önüne geçmiş olacağız." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.