Viranşehir’de çocukların Kur’an aşkı sürüyor

Viranşehir’de çocukların Kur’an aşkı sürüyor

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yaz Kur’an kurslarına devam eden çocukların Kur’an-ı öğrenme aşkı ilgiyle devam ediyor.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde okulların kapanmasından bu yana açılan yaz Kur'an kursları büyük ilgiyle devam ediyor. İlçenin Yeni Mahalle (Xıncık) Camii’ndeki yaz Kur’an kursuna katılan öğrenciler, Kur'an-ı Kerim ile birlikte dini bilgiler eğitimini de almanın sevincini yaşıyorlar.

Devam eden Kur’an kursuyla ilgili açıklamada bulunan cami imamı Ahmet Albayrak, kursun öğrenciler tarafından büyük bir ilgi gördüğünü söyledi.

Albayrak, “Diyanet İşleri Başkanlığının başlatmış olduğu yaz Kur’an kursları ilgiyle devam ediyor. Kurs başladığı tarihten bu yana cami cemaati ve çocuklarımız tarafından büyük bir ilgi gürdü. Burada güzel bir ortam oluşarak öğrencilerimiz çoğaldı. Kur’an okumayanın huzuru olmaz. Kur’an okumayan evde bereket olmaz, bununla ilgili hadisi şerifler vardır. Çocukların camiye gönderilmesi gerekir.” dedi.

Ailelerin batı illerine çalışmaya gitmesi nedeniyle Kur’an kursunda öğrenci sayısında azalma olduğunu belirten Albayrak, “Son bir haftadır sayımızda bir düşüş var. Bizim halkımızın maddi durumları düşük olduğundan dolayı Malatya ve Karadeniz bölgesine çalışmaya gittikleri için öğrenci sayısı yüzde 50’ye düştü. Bundan bir hatta önce öğrencilerimizin sayısı 150 iken şu an yaklaşık 70 öğrenci kalmış durumda. Buradaki eğitimle elhamdülillah öğrencilerimizin yüzde 60-70’i Kur’an-ı Kerimi öğrendiler. Hadisi şerifte, ‘En hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğreteninizdir.’ diye buyuruluyor.” ifadelerini kullandı.

Çocukların anne ve babalarına tavsiyelerde bulunan Albayrak, şunları söyledi: “Anne ve babalar, çocuklarının camide aldıkları derslerini evde takip etmelidir. Takip edilen ve takip edilmeyen çocukları bizler buradan anlıyoruz. Takip edilen öğrenciler çok başarılı oluyorlar. Çocuklarımızı takip edelim, derslerinde onlara yardımcı olalım.”

Kur'an kurslarının kendileri için oldukça faydalı olduğunu söyleyen öğrencileri ise kurs sayesinde Kur’an-ı Kerim’i ve temel dini bilgiler derslerini öğrendiklerini belirterek, tüm çocuklara Kur’an kurslarına katılmaları tavsiyesinde bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.