Viranşehir’de "Dünya Engelliler Günü" etkinliği

Viranşehir’de "Dünya Engelliler Günü" etkinliği

​Viranşehir’de, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Viranşehir Devlet Hastanesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Cumhuriyet meydanından Kültür Merkezi’ne kadar "Ben Değil, Sokak ve Düşünceler Engelli" pankartı açılarak, Kültür Merkezine kadar yürüyüş yapıldı.

Viranşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Şehit Ömer Halis Demir Konferans salonunda yapılan kutlama etkinliğine, Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Semiz, Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlhan Erkan, siyasi parti temsilcileri, Viranşehir Engelliler Derneği üyeleri, STK Temsilcileri, Daire Amirleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlhan Erkan, Hayatta her zaman bazı engellerin olduğunu dikkat çekerek, engellerin birlik, beraberlik ve yardımlarla aşıldığına dikkat çekti.

Engellilerin sadece bir gün değil, 365 gün hatırlanması gerektiğini ifade eden Erkan, “Engellilerin engelsiz bir yaşam sürmeleri için, gönülden gelen sevgi ile sürdürülebilir.” dedi.

Programda konuşan Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci ise, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlayarak başladı.

Dereci, Viranşehir’de tanı konulmuş 4 Bin 983 mevcut engelli öğrencinin kayıtlı olduğunu, fakat bu sayının tahminlere göre 12 ile 15 bin civarında olduğunu söyledi.

Bu bağlamda ulaşamadıkları daha çok ailenin olduğunu ifade eden Kaymakam Dereci, “Buna ilişkin Kaymakamlık olarak artık Devletin faaliyetlerinin dışına çıkmak istiyoruz. Yani Devlet olarak biz, tam da rehabilitasyon faaliyetlerinin içerisinde yer almayı arzuluyoruz. Belki 2020 yılı için en önemli ve altını çizerek söylemek istediğim cümle bu.Yani biz kurumsal olarak bu hastalarımızın sadece maaşlarını vermekten ziyade bunlarla ilgili bütün eğitim ve rehabilitasyon süreçlerini belkide kendimiz yapacağımız bir örgütlenmenin içerisine gireceğiz inşallah.Hedeflerimiz de projelerimiz de buna odaklı” Dedi.

Protokol üyeleri, yapılan konuşmaların ardından Engelliler yararına açılan Kermesi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.