Viranşehir'de esnaftan elektrik kesintilerine tepki

Viranşehir'de esnaftan elektrik kesintilerine tepki

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaşanan elektrik kesintilerinin kendilerini zor durumda bıraktığını söyleyen esnaf, yetkililere elektrik sorununun giderilmesi konusunda çağrıda bulundu.

Viranşehir'de sık sık yaşanan elektrik kesintileri sebebiyle iş yapamaz hale geldiklerini söyleyen esnaf, DEDAŞ'a tepki göstererek, yaşanan sorunun giderilmesini istedi.

Eski Urfa Caddesi üzerinde bulunan esnaf, sokaktaki elektrik kablolarının yer altına alındığını ancak yine de elektrik kesintilerinin yaşandığını dile getirdi.

Kesintiler nedeniyle perişan durumda olduklarını dile getiren esnaftan Bayram Palmanak, "Elektrik olmadığında çalışamıyoruz, bazı esnaf arkadaşlarımız iş yerini kapatıp eve gidiyor. Normal bir rüzgârda elektrik kesiliyor." diyerek yaşadıkları mağduriyete dikkat çekti.

Palmanak "Bugün 20 milyon nüfusa sahip İstanbul gibi bir şehirde eğer elektrik gitmiyorsa 200 bin nüfuslu bir ilçede nasıl oluyor da her gün elektrikler gidiyor? Mersin'de iki tane atölyemiz var orada elektrik kesintileri yok. Yani herkesin İstanbul ve Mersin'e mi gitmesi gerekir? Artık işçiyi çalıştıramıyoruz. İşçiler, elektrik olmadığından dolayı akşama kadar oturuyor. Verdiğimiz aylıklar cebimizden gidiyor." dedi.

"Gece çalışmak zorunda kalıyoruz"

Elektriğin gün ortasında sürekli kesildiğini söyleyen terzi esnafı Orhan Almaz ise "Halimizi görüyorsunuz. Hem karanlıkta çalışıyoruz hem de makinelerimiz olduğu halde çalıştıramıyoruz. Haftada 2-3 gün elektriğimiz yok. Gece çalışmak zorunda kalıyoruz. O da 2-3 saat çalışıyoruz, tekrar elektrikler gidiyor. Daha önce bize dediler ki 'Elektrik hatları yer altına alınırsa sıkıntı çözülür' ama çözümü göremedik. Yeraltındaki kablolar sürekli patlıyor. Bir iki gün arızayı bulmaya çalışıyorlar." diye konuştu.

Söz konusu sıkıntının giderilmesi gerektiğini belirten Almaz, "İşlerimiz üst üste yığılıyor. Bizler müşterilerimize karşı mahcup durumuna düşüyoruz. İş yapamasak evimize ekmek götüremiyoruz. Yetkililerden isteğimiz bizleri DEDAŞ'ın bu zulmünden kurtarmalıdır." ifadelerini kullandı.

İlçe merkezindeki elektrik kesintilerinin gündelik hayatlarını olumsuz etkilediğini söyleyen İmam Güneş, "Çarşı merkezinde elektrik olmadığında esnaf elektrikli kepenklerini açamıyor. Bir diğer sıkıntı ise benim oğlum astım hastası günde üç defa buhar makinesini kullanmamız gerekiyor. Elektriklerin uzun süre kesilmesinden dolayı her gün hastaneye gitmek zorunda kalıyorum, bu da bizi çok sıkıntıya sokuyor." dedi.

"Seçimden seçime hatırlanıyoruz"

Vatandaşın sadece seçim zamanlarında oy almak için hatırlandığının altını çizen Güneş, "Bu sıkıntıların giderileceğine inancımız kalmadı artık. Çünkü seçim yaklaştığında bizi hatırlıyorlar. Biz bu sorunların bitmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Eskiden rüzgâr geldiğinde teller birbirine değiyor diye elektriğimiz kesilirdi. Şimdi yer altına alındı fakat elektriğimiz yine yok." diyen Mehmet Katmaz da "Biz artık yetkililerden gerçek anlamda hizmet bekliyoruz. Sadece seçimden seçime değil, her zaman halkın sorun ve sıkıntılarının giderilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Katmaz, "Eskiden 50 TL ödüyorken, elektrikler olmadığı halde fatura şimdi 200 ile 250 TL arasında geliyor. Elektik yok ama fatura kabarık geliyor. Vatandaş ne yapsın. Arıza bildirimi için başvurduğumuzda bize 'Diyarbakır'a git.' deniliyor. Şimdi biz ölsek cenazemiz Diyarbakır'a mı gömülecek, bunun sahibi yok mu? Viranşehir öksüz kalmış gibi. Bu 200-300 TL gelen faturayı nerden getirip ve nasıl ödeyeceğim. Yüksek gelen faturalardan dolayı DEDAŞ yetkililere sıkıntımızı iletiyoruz. Bize verdikleri cevap 'Gidin dilekçe verin.' Yetkililerden bir an önce bu soruna el atmasını istiyoruz." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.