Viranşehir'de Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi

Viranşehir'de Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi

​Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 99'uncu yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısı ile program gerçekleştirildi.

Viranşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Şehit Ömer Halisdemir Konferans salonunda düzenlenen programda, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Viranşehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yağan yaptı.

İstiklal Marşı'nın milletin kutsal değerlerine olan inancını destanlaştırdığını belirten Yağan, "İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 99'nci yıldönümünü kutluyoruz. Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde büyük bir coşkuyla ve oy birliğiyle milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşımız, milletimizin özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin simgesi olmuştur." dedi.

İstiklal Marşı'nın, bu milletin bağımsızlık aşkının ve imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlıkların, milli değerleri ve idealleri yansıtan azim ve fedakarlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesi olduğunu belirten Yağan, "İstiklal Marşı milli birlik ve beraberliğimizin mutabakat belgesidir. Millî mücadele günlerinin heyecanını içinde taşıyan İstiklal Marşımız, milletimizin ortak sesi ve ortak vicdanı olmaya devam edecektir. Aziz milletimizin gönül dünyası, yüce hasletleri, cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmi şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un veciz dizeleriyle tarihe not olarak düşülmüş ve ebedileştirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Daha sonra öğrenciler tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler okundu.

Viranşehir Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı İstiklal Marşı'nın kabulü oyunu büyük beğeni kazandı.

İlçede okullar arasında düzenlenen 'İstiklal Marşını En Güzel Okuma' yarışmasında dereceye giren öğrencilere, protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyelerin verilmesiyle program sona erdi.

Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yağan, Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ragıp Yıldırım, siyasi parti temsilcileri, Kaymakamlık yazı işleri müdürü Haşim Yıldız, STK Temsilcileri, kamu kurum amirleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.