Viranşehir'de PKK operasyonu: 5 gözaltı

Viranşehir'de PKK operasyonu: 5 gözaltı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde PKK’ye finansman destek sağladığı iddiasıyla önceden tespit edilen adreslere düzenlenen operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, PKK’ye finansman sağladığı iddiasıyla önceden tespit edilen adreslere düzenlenen operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı.

Konu ile ilgili Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “ 29 Ağustos 2019 tarihinde Viranşehir ilçesinde Bölücü Terör Örgütüne finansman sağladığı tespit edilen 3 şahsa ait 3 ev ve 3 depoda icra edilen aramalarda, 3 adet ruhsatsız tabanca, bir adet ruhsatsız av tüfeği, 62 adet tabanca fişeği, 60 adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği fişeği, 32 adet 5,56 mm. çapında fişek, 26 adet av tüfeği fişeği, bir adet el dürbünü, bir adet pala, 4 adet YPG Terör Örgütünü simgeleyen flama ve 157 adet terörist kıyafeti ele geçirilmiştir.” denildi.

Açıklamanın devamında gözaltına alınan şahıslarla ilgili şu ifadelere yer verildi,

“Olayla ilgili olarak 5 şüpheli şahıs gözaltına alınmış olup, şüphelilerden 3’ü sevk edildikleri adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, 2 şüpheli şahıs hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler