Viranşehir'de "Sabır Günü" etkinliği düzenlendi

Viranşehir'de "Sabır Günü" etkinliği düzenlendi

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinin Eyüp Nebi beldesinde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen "Sabır Günü" etkinliği düzenlendi.

Viranşehir'e bağlı Eyüp Nebi beldesinde düzenlenen 15'inci Uluslararası Eyüp Nebi Sabır Günü etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Sabır ödülleri 15 Temmuz'da ve PKK saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine verildi.

Etkinliğe; Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna,  İl Müftüsü İhsan Açık, Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mehmet Akyürek ilçe Kaymakamı Ömer Çimşit, İlçe Müftüsü Kamil Oktay, Belediye Başkan Yardımcıları, Cami-Der Başkanı Mehmet Kaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş katıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesinin ortaklaşa düzenlendiği etkinlik, saat 10.30’da Ahmet Pasçı'nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Açık,  "Başta Hz Muhammed (sav) olmak üzere tüm Peygamberlere ve özelikle şu anda huzurlarında misafir olduğumuz Eyüp Peygambere ashabına ve tüm Peygamberlerin ailelerine salât ve selam olsun. Biz burada şu an ne yapıyoruz, neden buradayız, birde buna vesile olan kim? Hz Eyüp (as) yani bir Peygamber Allah’ın seçmiş olduğu ve seçilmiş bir insan, Peygamberlerin özeliklerinden olan ‘en güzel örnek olan şahsiyettir. Hz Âdem'den Hz Muhammed'e kadar gelen tüm Peygamberlerin ilk baştaki özeliklerinden bir tanesidir. Peki, bizim burada yapmak istediğimiz şey nedir? Bir Peygamberi anmak Allah'ın seçtiği o seçkin insanı anabilmek nerde makamının, kabrinin olduğu alanda onu anacağız ki o da bizi ahrette ansın onu anacağız onu öğreneceğiz ve onu örnek alacağız hedefimiz bu." dedi.

Açık, "Bizler Şanlıurfalılar olarak, bütün şahsiyetli insanları özellikle Peygamberleri hiç unutmayacağız. Burada bir Peygamber varsa onu anmak bizim görevimizdir." Şeklinde konuştu.  

Yapılan konuşmanın ardından her yıl verilen sabır sadakat ve vefa ödülleri verildi. Daha sonra Cuma namazı kılındı. Gelen misafirlere verilen sabır pilavının ardından beldeye getirilen sakalı şerif ziyaret edilerek program sona erdi. (Sabri Acet-İLKHA) 


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.