Viranşehir'deki başıboş sokak köpekleri toplatılsın

Viranşehir'deki başıboş sokak köpekleri toplatılsın

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde başıboş köpeklerin artmasının tedirginliğe neden olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerden sahipsiz köpeklerin toplatılmasını istediler.

ŞANLIURFA-Viranşehir'de başıboş köpeklerin toplatılmasını isteyen vatandaşlar, sahipsiz köpeklerin çocukları korkuttuğunu, çocukların yalnız başına okula gidemediklerini ve dışarıya çıkmaktan korktuklarını söylediler.

Başıboş köpeklerin toplatılmasını isteyen Viranşehirliler, belediyenin konuya duyarsız kalmamalarını istedi.

Kaliteli eğitim için öğrencilerin okul gidiş-gelişleri güvenli olması gerektiğini belirten Eğitimci Sedat Acet, "Öğrencilerin kaliteli eğitimi için okulların ve okula gidiş-gelişlerinin güvenli olması lazım. Sabah erken ilçede başıboş dolaşan köpekler öğrenciler için tehlike arz ediyor. Öğrencilerin okula geç gelmesine sebep oluyor. Bir eğitimci olarak yetkililerin bu soruna el atmalarını bekliyoruz. Başıboş köpeklerin ıslah edilmesini veya hayvan barınma merkezlerine alınması noktasında gerekenin yapılamasını umuyoruz." dedi.

Başıboş köpeklerden dolayı çocuklarını yalnız başına okula gönderemediklerini söyleyen Cemal Elkatmış "Viranşehir Belediyesinden bu konuda çalışma bekliyoruz. Başıboş gezen köpekler bizleri tedirgin ediyor. Gündüz vakti kenar mahallelere giden köpekler akşam olunca tekrar şehir merkezine geliyorlar. Zaman zaman bize saldırıyor. Bu yüzden işe gidip gelirken tedirgin oluyoruz. Özelikle sabah çocuklarımızı yalnız okula gönderemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yenişehir Mahallesi'nde esnaf olan Mehmet Yayan da, "Başıboş köpeklerden dolayı hiç kimse çocuklarını korkudan fırına gönderemiyor. Bizlerde çıraklarımızı köpeklerden dolayı evlere ekmek götürmesi için gönderemiyoruz. Başıboş köpeklerin defalarca parklarda çocuklara saldırdıklarına şahit olmuşuz. Özelikle akşam geç saatlerinde evlerine giden vatandaşlar korkulu anlar yaşıyor. Yetkililerin bu soruna bir an önce çözüm getirmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Viranşehir Anadolu Lisesinde okuyan öğrenciler de sabahın erken saatlerinde okula geldiklerinde başıboş köpeklerin saldırılarına maruz kaldıklarını söyleyerek, yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını istediler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.