Viyana‘da “Kardeşlik Gecesi“

Viyana‘da “Kardeşlik Gecesi“

Avusturya‘nın başkenti Viyana‘da “Kardeşlik Gecesi“ programı düzenlendi. Davet Camisinin kuruluşunun birinci yıldönümü münasebeti ile düzenlenen “Kardeşlik Gecesi“ büyük bir coşkuyla geçti.

Avusturya‘nın başkentinde bulunan Davet Camisi tarafından kuruluşunun birinci yıldönümü münasebeti ile  Kardeşlik Gecesi  adında bir program tertiplendi.

Programın acılış konuşmasını yapan Cami Başkanı Fatih Öztürk özellikle uzak ve yakından gelerek programa katılan herkese teşekkür etti.

İlahileriyle programa renk katan Vahdet Ilahi Gurubu öncelikle 6,7,8 Ekim olaylarında kurban eti dagıtırken  vahşice katledilenleri anmak adına bir ilahi söyledi.

Misafir Hoca olarak gelen Cetin Tufan, hicbir hizmetin, hicbir işin neticesinin boş boş olmadığını ifade ederek, “Muhakkak her yapılan eylemin bir neticesi vardır. Bu dünyada hiçbir şey boş değildir, eğer siz iyilik yaparsanız iyiliginizin karşılığını görürsünüz,  eğer kötülük yaparsanız  kötülüğün de karşılığını bulursunuz. Her işin bir amacı vardır ve bu programın amacı ise kardeşligimizi birleştirmek olmalıdır.“ Dedi.

Konuşmasında nereden gelindiğini veya hangi dili konuşulduğunu önemli olmadığını dile getiren Tufan, “Hangi insan nerde doğacagını, babasını veya annesini  seçmeye sahiptir? Hangimiz ana  dilini seçmeye sahiptir?  Biz hazırlanmiş bir belde, bir tiyatroda oynuyan oyuncularız, çünkü Allahu Teala bizleri birbirimizi tanıyalım diye  birbirimizin farklılıklarıyla birbirimizle kaynaşalım diye bizleri muhtelif yaratmıştır.“  Ifadelerine yer verdi.

Konuşmasının sonunda nefsin ancak ölüm ile tatmin olacagını belirten Tufan,  “Mülkün sahibi olan ve bu canı alacak olan Allah‘a tabii olmak lazımdır, bu güzellik, bu kudret, bu mal, bu mülk, bu dünyada kalacaktır. Sizden öncede miliyarlarca insan geldi bu dünyaya, mallari oldu, arabları oldu, ama neticede bu dünyadan hic bir şey götüremediler. Gencler bügün sizin beyaz sacınız yok ama yakında gelecek. Bazılarınız kel olacak, bazılarınız görmeyecek ve neticede ölüm gelecek. O zaman soracaklar size gencliginizi, sıhhatli olduğunuz günleri nerede gecirdiniz. Rabii zülcelal aramıza giren fitneleri, bizleri birbirimize tokuşturmak isteyen, islam ümmetini tarumar etmek isteyen o vahşi ve canavarlara karşı bizlere nusret ve zafer nasib eylesin.“ diyerek program konuşmasına son verdi.

Tufan’ın yaptığı  konuşmadan sonra Davet Camii gönüllülerinden İsa Özkaya yaptığı çiğ köfte ve tatlı ikram edildi.

Program Fatih Öztürk‘ün yaptığı konuşma ile son buldu. (Muhammed Kasım Tufan – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.