Viyana’da ‘uzlaşma’ sağlandı

Viyana’da ‘uzlaşma’ sağlandı

Avusturya’nın Başkenti Viyana’da gerçekleşen Suriye zirvesinde geçiş süreci üzerinde anlaşmaya varıldığı açıklandı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Viyana’da gerçekleşen Suriye görüşmelerinde, 6 ay içinde geçiş sürecini desteklediklerini ve 18 ay içinde adil bir seçim yapılması konusunda da anlaştıklarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye görüşmelerinde Suriyelilerin önderliğinde 6 ay içinde geçiş sürecini desteklediklerini, yeni bir anayasa taslağı hazırladıklarını, 18 ay içinde adil bir seçim yapılması konusunda anlaştıklarını, bu sürede kimin terörist kimin muhalif olduğunun belirleneceğini ve BM denetiminde bir ateşkesin uygulanacağını açıkladı.

Kerry, ABD ve Rusya'nın ortak girişimiyle

Avusturya'nın Başkenti Viyana'da Suriye'deki iç savaşa siyasi çözüm bulmak amacıyla başlatılan ve 17 ülke ile Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Arap Birliği temsilcilerinin katıldığı zirvenin ardından ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan Mistura ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında açıklamalar yapan Kerry, Esed'in geleceği konusunda taraflar arasında hâlâ görüş ayrılıkları yaşadıklarını ancak iki hafta önceki görüşmelere göre önemli bir ilerleme kaydettiklerini belirtti.

Kerry,"Suriye rejimi ve Suriyeli muhaliflerin temsilcileri ile BM öncülüğünde görüşmelere başlama konusunda anlaştık. Suriyelilerin önderliğinde 6 ay içinde geçiş sürecini destekliyoruz. Yeni bir anayasa taslağı hazırlıyoruz. 18 ay içinde adil bir seçim yapılması konusunda da anlaştık. Bu siyasi süreci BM denetiminde bir ateşkesin izlemesi gerekiyor ve bu da kimin terörist kimin olmadığının belirlenmesine yardımcı olacak. IŞİD ve El-Nusra kesinlikle terörist kategorisinde yer alıyor." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler