Viyana'daki 18. Nükleer Anlaşma Ortak Komisyonu Toplantısı'nın ikinci turu sonra erdi

Viyana'daki 18. Nükleer Anlaşma Ortak Komisyonu Toplantısı'nın ikinci turu sonra erdi

İran ve 4+1 grubunun (Rusya, Fransa, İngiltere, Çin ve Almanya) katılımıyla Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılan 18. Nükleer Anlaşma Ortak Komisyonu Toplantısı'nın ikinci turu sonra erdi.

İran nükleer anlaşmasının yeniden görüşüldüğü toplantıda, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi adına AB Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Siyasi Direktörü Enrique Mora başkanlık etti. Toplantıda İran'ı Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi temsil etti.

Nükleer Anlaşma Ortak Komisyonu Toplantısı'nda bir sonraki oturumun önümüzdeki çarşamba günü Viyana'da yapılması kararlaştırıldı.

İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin daimî üyeleri ABD, Rusya Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya (5+1) arasında 2015'te Tahran'ın nükleer faaliyetlerinin düzenlendiği ve denetim altına alındığı bir anlaşma imzalanmıştı.

Trump'ın başkanlığı döneminde ABD, 8 Mayıs 2018'de nükleer anlaşmadan tek taraflı çekilerek İran'a yeniden yaptırım uygulamaya başlamıştı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler