Vodafone İstanbul Yarı Maratonu bu sene sanal olarak koşulacak

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu bu sene sanal olarak koşulacak

​20-21 Eylül tarihlerinde 15’inci kez düzenlenecek olan "Vodafone İstanbul Yarı Maratonu"bu yıl sanal olarak koşulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul’un düzenlediği Vodafone İstanbul Yarı Maratonu için Haliç Kongre Merkezi’nde basın toplantısı düzenlendi.

Dünya Atletizim Federasyonu (World Athletics) tarafından Altın Kategori’ye yükseltilerek dünyadaki en iyi 8 Yarı Maraton listesine giren Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, dünyanın en özel parkurlarından Tarihi Yarımada’da yapılacak.

"Dünyanın her yerinden sporcular sanal olarak maratona katılabilecek"

"Tek başına bizimle koş" sloganıyla yapılacak olan maratonun basın toplantısında konuşan Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, ilk defa sanal ortamda bir yarı maratonun koşulacağını ve isteyen yarışmacının istediği yerde, istediği parkurda koşabileceğini söyledi.

"Vodafone İstanbul Yarı Maratonu" hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen Onur, "İstanbul Yarı Maratonu dünyadaki 16 altın kategori maratonundan bir tanesi ve bunlar arasında en hızlı 8’inci koşu olarak biliniyor. Bu sene koşumuza kattığımız önemli bir değişiklik her ne kadar hijyen standartları yüksek olsa da fiziki olarak o anda parkurda olmak istemeyen koşucular olabileceğini düşünerek sanal bir koşu aplikasyonu da geliştirdik. Böylece dünyanın her yerinde sporcular sanal olarak maratona katılarak derecelerini sitemizde görebilecekler. Madalyalarına ve tişörtlerine ulaşabilecekler. ‘Tek başına bizimle koş’ diyerek olabildiğince fazla kişiyi bu koşuya davet ediyor olacağız." dedi.

Onur, 19-20 Eylül’de Cuma akşamından Pazar akşamına kadar isteyen kişinin istediği yerde, istediği parkuda 10 kilometre ve 21 kilometrelik koşuları tamamlayabileceğini de ifade etti.

"Böylesine büyük bir organizasyonun kesintiye uğramadan yapılıyor olması büyük bir mutluluktur"

2014 yılından beri yapılan ve gelenek haline gelen ‘İstanbul Yarı Maratonu’nun bu yıl kesintiye uğramadan yapılıyor olmasının sevincini yaşadıklarını belirten Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, "Birçok spor organizasyonunun pandemi nedeniyle iptal edildiği bir ortamda Renay bey ile yaptığımız toplantılarda tüm sorumlulukları yerine getirerek bu yarışmayı yapabileceğimizi konuştuk. Geçen hafta hem İzmir’de hem de Balıkesir’de yarı maratonu yaptık. Bunun yanında Trabzon, Bursa, Gaziantep’te hem süper lih hem de birinci lig tüm atletizm müsabakalarını yapabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Böylesine büyük bir organizasyonun kesintiye uğramadan yapılıyor olması büyük bir mutluluktur." diye konuştu.

"Bu maraton bizim için de dünyadaki tüm atletler için de önemli"

Çintimar, "Bu yarış Türkiye'de bir saatin altında koşulan önemli bir yarıştır. Sadece Türkiye’de değil bu coğrafyada bir saatin altında koşulan ender yarışlardan birisidir. Bunun için dünyadaki tüm atletler için, bizim için de önemlidir. Bu yıl dünya genelinden çok fazla sporcu getiremeyeceğimiz için yarımaraton ligimizin finali başka bir ilde olmasına rağmen oradaki yarışı da buradaki parkurun da değerini düşürmemek adına milli takım seçmemizi ve yarı maraton ligimizin finalini de yine bu yarışmanın içerisine alarak ‘İstanbul Yarı Maratonu’ içerisinde bu yarışmaları gerçekleştireceğiz. Burada seçilen milli takımımız Allah nasip ederse 45 gün sonra Polonya’da dünya yarı maraton şampiyonasında yarışacak." şeklinde konuştu.

"İstanbul Yarı Maratonu sadece bir spor etkinliği değil aynı zamanda İstanbul şehrinin küresel markasının tanıtımı için de çok önemli bir etkinliktir"

Vodafone Türkiye olarak spor etkinliklerine sporu desteklemeye çok önem verdiklerini söyleyen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, "Tüm sporlar önemli olmakla birlikte bizim önceliğimiz arasında geniş kitlelere ulaşan sporlar daha ön sırada yer alıyor. Bunlar arasında futbol, maraton ve e-Spor. İstanbul Yarı Maratonu da bu kapsamda yatırımlarımız arasında çok önemli bir yer tutuyor. Şehir maratonları sadece spora değil aynı zamanda o şehrin kentlilik ve sportmenlik bilincine, küresel marka değerine katkı sağlıyor. Bu aslında sadece bir spor etkinliği değil aynı zamanda İstanbul şehrinin küresel markasının tanıtımı için de çok önemli bir etkinliktir." ifadelerini kullandı.

"En zor anda bile tedbirleri alarak yarı maratonu düzenlemenin toplumsal eir mesaj içeriyor"

Herkesin sağlık dilediği zor günlerde olduğumuzu ve nefes almanın bile çok önemli olduğu anlar yaşadığımızı hatırlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, sağlığın çok büyük bir zenginlik olduğunu, sporla vücudun güçlendirilmesi gerektiğinin de farkında olduklarını belirterek en zor anda bile tedbirleri alarak yarı maratonu düzenlemenin toplumsal bir mesaj içerdiğini söyledi.

Pandemi sebebiyle 2 bin 500 atlet ile sınırlandırılan maratona dünyanın her yerinden online katılım sağlanarak sanal olarak isteyen yarışmacı istediği yerde koşabilecek ve derece sonucunu online olarak görebilecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.