Vurulan askerin davasına bakan hâkimler FETÖ üyesi çıktı

Vurulan askerin davasına bakan hâkimler FETÖ üyesi çıktı

Askerliğini yaptığı Suriye sınırında tezkeresine 3 gün kala sırtından vurularak öldürülen Er Nihat Özcan’ın davasını zaman aşımına uğratan askerî hâkimlerin FETÖ soruşturmasında meslekten ihraç edildikleri ortaya çıktı.

1994 yılında Hatay Hassa Gökhan Sınır Karakolu’nda askerlik yaptığı sırada tezkeresine 3 gün kala kala sırtından vurularak öldürülen Er Nihat Özcan’ın davasını zaman aşımına uğratan askerî hâkimlerin FETÖ soruşturmasında meslekten ihraç edildikleri ortaya çıktı.

Askeri yetkililerin ağabeyinin intihar ettiğini kendilerine söylediğini belirten Nihat Özcan'ın ağabeyi Şehymus Özcan, terhisine 3 gün kalan ağabeyinin firar etmesi için hiçbir nedeninin olmadığını söyleyerek, o yılda askeri yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. Özcan’ın yaptığı araştırma sonucu ağabeyini öldürdüğü iddia edilen komutanlara açtığı dava 20 yılda neticelenmediğinden zaman aşımına uğradı.

Davayı zaman aşımına uğrattığı iddia edilen Hakim Üsteğmen Gani Çetintaş ile zaman aşımını onayladığı ileri sürülen Hakim Üsteğmen Rıdvan Akay ise FETÖ üyeliğinden görevden uzaklaştırılarak meslekten ihraç edildiği öğrenildi.

Nihat Özcan'ın ağabeyi Şehymus Özcan, 22 yıldır ağabeyinin ölümüyle ilgili hukuk mücadelesi verdiklerini belirterek yetkililerden davanın yeniden açılarak adaletin tecelli olmasını istedi.

Raporlara ‘PKK tarafından öldürüldü’ diye geçti

Zaman aşımından dolayı kapanan davanın peşine düşen Özcan, ulaştığı raporlarda ağabeyinin aslında intihar etmediği, PKK tarafından öldürüldüğü bilgisine ulaştığını vurguladı. Ağabeyinin zaman aşımına uğrayan dosyasının yeniden açılmasını isteyen Özcan, ağabeyinin FETÖ'nün kumpasına kurban gittiğini söyledi.

Firar gerekçesi yalan çıktı

Özcan, "Benim ağabeyim Nihat Özcan, 1994 yılının ekim ayında tezkeresini alacaktı, onun Batmanlı asker arkadaşları geldi ama onun ise cesedi geldi. Bize, terhisine bir iki gün kala firar edip Suriye’ye kaçtığı ve orada da faili meçhule kurban gittiği ifade edildi. Firar gerekçesi olarak da köyümüzün ve evimizin yakılması haberini alarak firar ettiği iddiası ortaya konuldu. Ancak bizim kesinlikle köyümüz yok, doğma büyüme Beşiriliyiz, üstelik evimiz de yakılmadı hepsi yalan ve iftiraydı.” dedi.

“Firar süsü verildi”

Elde ettikleri belgelerde ağabeyinin firar etmediği ve Suriye sınırına atıldığını dile getiren Özcan, "Suriye sınırında vurulmuş, Suriye devleti cesedi alıp otopsi yapmışlar ve 11 metre yakınında G3 askeri silahla iki mermi ile vurulduğunu tespit edip Türk makamlarına teslim ediyor ve Türk makamları da otopsi yapmadan cesedi bize teslim ettiler ve bizde gömdük. Sonraki yaptığımız araştırmalar sonucu Nihat’ın aslında firar etmediği, öldürülüp Suriye sınırına atıldığı ve firar süsü verildiğini öğrendik.” diye konuştu.

Davaya bakan hakimler FETÖ’cü çıktı

Ağabeyinin davasını zaman aşımına uğratan hakimlerin FETÖ üyeliğinden dolayı meslekten ihraç edildiğine dikkat çeken Özcan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "22 yıldır biz bunun ölüm nedenini araştırıyoruz ve onun dosyası geçen sene,  zaman aşımından dolayı kapatıldı. Soruşturmasını zaman aşımına koyan askeri hakim ve savcılar, Gani Çetintaş ve itiraz merci olan Rıdvan Akay FETÖ’den dolayı ihraç edildi ve şu an tutuklandılar.”

Yetkililere seslenen Özcan, “Bundan sonraki aşamada devletimizden ve yetkililerden soruşturmanın tekrar açılmasını ve faillerinin bulunup cezalandırılmalarını talep ediyoruz. Geçen senelerde ulaştığımız belgelerde ise PKK tarafından öldürüldüğünü yazmışlar. Madem PKK öldürmüş, Nihat ağabeyime neden ‘Şehitlik’ verilmedi? Şu an yetkililerimizden, özellikle de Sayın Cumhurbaşkanımızdan istediğimiz şudur ki, Nihat ağabeyimin soruşturma dosyasının raftan indirilip etkin bir soruşturma yapılmasını talep ediyoruz.” diye konuştu.

İLKHA















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler