
WhatsApp suikast aracı haline dönüştü!
Siyonist İsrail’in WhatsApp ve diğer sosyal medya platformları üzerinden yürüttüğü hedefli suikast operasyonları, uluslararası kamuoyunda büyük endişeye yol açtı.
Günümüzde savaşlar artık yalnızca cephelerde değil, dijital dünyada da devam ediyor. Siyonist çete İsrail’in WhatsApp ve diğer sosyal medya platformları üzerinden yürüttüğü hedefli suikast operasyonları, uluslararası kamuoyunda büyük endişe uyandırdı. Özellikle İranlı üst düzey komutanlar ile bilim insanlarına yönelik nokta atışı saldırıların, mobil uygulamalar üzerinden takip ve yönlendirme ile gerçekleştirildiği iddiası sonrasında, ABD ve İran WhatsApp’a yönelik yasak getirdi.
Akıllı cihazlar tehlike unsuru haline geldi
Gelişen teknoloji, güvenlik tehdidini de beraberinde getiriyor. Telefonlar, akıllı saatler, ev içi nesnelerin interneti sistemleri ve diğer bağlı cihazlar, kullanıcıların konum ve kişisel verilerini sürekli olarak internet ortamına aktarıyor. Uzmanlara göre bu cihazlar, artık yalnızca veri toplayıcı değil, aynı zamanda potansiyel hedef belirleyici araçlar haline gelmiş durumda.
Siber savaşın yeni cephesi WhatsApp ve Sosyal Medya
İsrail’in geçtiğimiz haftalarda düzenlediği dijital saldırılarda, sosyal medya ve iletişim uygulamaları aktif olarak kullanıldı. 13 Haziran’da gerçekleştirilen saldırılarda, İranlı üst düzey komutanlar evlerinde hedef alınarak katledildi. Siyonist İsrail’in, sosyal medya içeriklerini yapay zeka ile analiz ederek hedef tespiti yaptığı belirtiliyor.
İran ve ABD'den sert önlemler alıyor
İran, halka WhatsApp’ı telefonlarından kaldırma çağrısı yaptı.
ABD Temsilciler Meclisi, devlet kurumlarında WhatsApp kullanımını resmen yasakladı.
İran ayrıca misilleme olarak Microsoft’un veri merkezlerine yönelik saldırı düzenledi.
WhatsApp’ın sahibi olan Yahudi Mark Zuckerberg'in şirketi Meta, uygulama üzerinden suikast yapıldığı iddialarını reddetse de, uygulamadaki şeffaflık eksikliği ve veri güvenliği açıkları nedeniyle eleştirilerin odağında. Yahudi Mark Zuckerberg'in Siyonist İsrail'i desteklediği gözönüne alınırsa bilnçli olarak bilgileri İsrail'e aktardığını herkes kabul ediyor. Ayrıca ABD Siber Güvenlik Ofisi, uygulamayı "yüksek riskli yazılım" olarak niteledi.
Teknolojinin geldiği noktada, akıllı uygulamaların geleneksel silahlardan daha tehlikeli hale geldiği görüşü yaygınlaşıyor. Uzmanlara göre sadece İHA ve SİHA gibi savunma araçları değil, aynı zamanda yerli işletim sistemleri, yapay zeka yazılımları ve dijital güvenlik altyapıları da artık güvenliğin vazgeçilmez unsurları arasında yer alması gerektiği ifade ediliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.