WhatsApp web ve masaüstü sürümüne görüntülü ve sesli konuşma özelliği geliyor

WhatsApp web ve masaüstü sürümüne görüntülü ve sesli konuşma özelliği geliyor

Polüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp web ve masaüstü sürümlerinde görüntülü ve sesli konuşma özelliği üzerinde çalışıyor.

Günümüzün en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, bünyesine sürekli olarak eklediği yeni özelliklerle birlikte kullanıcılarına yeni işlevler sunuyor. Türkiye'de henüz bu özelliği yayınlanmamış olsa bile WhatsApp, alışveriş için bile kullanılabilecek bir noktaya gelmiş durumda.

180 ülkede kullanılan uygulama üzerinden dosya, konum, video gönderme işlemleri yapılabilirken ayrıca mobil uygulamasında görüntülü ve sesli konuşmalar da yapılabiliyor. Raporlara göre bu durum artık sadece mobil uygulamasıyla sınırlı kalmayacak ve masaüstü ile web sürümlerine de gelecek.

WhatsApp Web ve masaüstü sürümlerine görüntülü konuşma geliyor

Ortaya çıkan haberlere göre WhatsApp, WhatsApp Web ve masaüstü sürümlerinde kullanıcıların uzun zamandır istediği görüntülü ve sesli konuşma özelliği üzerinde çalışıyor. Digital Information World'de yer alan habere göre bu özellikler şu an beta sürümünde aktif ancak şirket, şu an için daha da geliştirmenin yollarını arıyor.

Sektör uzmanlarına göre Facebook'un WhatsApp için geliştirdiği bu hamlesi, görüntülü konuşma hizmeti sunan Google Meet, Microsoft Teams ve Zoom gibi platformlara zorlu bir rakip eklemiş olacak. Tabii buradaki kritik nokta görüntülü konuşmaya katılabilecek kişi sayısı oluyor.

WhatsApp'ın iOS ve Android uygulamalarında görüntülü ya da sesli sohbete en fazla 8 kişi katılabiliyor. Aynı durumun WhatsApp Web ve masaüstü için de geçerli olup olmayacağı şu an için açıklanmış değil. Eğer bu sayı artarsa o zaman Google Meet, Microsoft Teams ve Zoom gerçekten dişli bir rakiple karşılaşabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.