WHO: Afrika'da sıtmadan 750 bin kişi hayatını kaybedebilir

WHO: Afrika'da sıtmadan 750 bin kişi hayatını kaybedebilir

Dünya Sağlık Örgütü, Coronavirus'e yoğunlaşılması sebebiyle Afrika'da sıtmadan hayatını kaybedenlerin sayısının 2 katına çıkabileceği uyarısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Covid-19 ile mücadele nedeniyle diğer hastalıklara karşı alınan önlemlerin ihmal edilmesi durumunda sıtma vakalarının iki katına çıkacağı uyarısında bulundu.

Afrika ülkelerinde 2019 yılında, 213 milyon kişide sıtma görülmüş ve 360 bini aşkın kişi hayatını kaybetmişti.

WHO Afrika Kıtası Sorumlusu Doktor Matshidiso Moeti, Coronavirus salgınına rağmen kıtada görülen diğer hastalık ve buna karşı alınan önlemlerin ve çalışmaların devam etmesi gerektiğini belirtti.

Moeti, "Yapılan son araştırmalara göre (sıtmaya karşı) alınan önlemler azaltıldı. Bunun yanında pencerelere ve yataklara gerilen cibinlik ve tül perde dağıtımı da durdu. En kötü senaryoya göre sıtma sebebiyle ölenlerin sayısı bir sene öncesine göre iki kat artarak yaklaşık 770 bini bulabilir." şeklinde uyarıda bulundu. 

Dünya Sağlık Örgütü, daha önceden Covid-19 ile mücadele sebebiyle Afrika'da sıtma hastalığına karşı alınan ilaçların oranında düşüş gözlemlediğini açıklamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler