WHO: Coronavirus tedbirlerine gereğinden önce son verilmemeli

WHO: Coronavirus tedbirlerine gereğinden önce son verilmemeli

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Ghebreyesus, Coronavirus tedbirlerine gereğinden daha hızlı son verilmesi halinde salgının yeniden tırmanışa geçme riski bulunduğunu söyledi.

DSÖ Başkanı Tedros Ghebreyesus, sosyal ve ekonomik alanlarda alınan tedbirlere gereğinden daha hızlı son verilmesi halinde salgının yeniden tırmanışa geçme riski bulunduğunu söyledi. Ghebreyesus, böylece durumun mevcut halinden daha da kötüye gidebileceğine işaret ederek dikkatli olma çağrısında bulundu.

Ghebreyesus, Coronavirus tedbirlerinin yumuşatılması devletlerin ilk olarak salgının yayılmasının kontrol altına alındığından emin olması gerektiğine vurgu yaptı.

DSÖ Başkanı, yeni vakaların hızla tespit edilmesi, söz konusu kişilere test uygulanması, gerekliyse izolasyona gidilmesi ve tedavi görmesi olduğunu kaydetti.

Toplumların virüs hakkında yeterince aydınlatılmış olması gerektiğini belirten Ghebreyesus, ancak o şekilde halkın azaltılacak tedbirlere uygun şekilde davranıp, hastalığın yayılmasını önlemesinin mümkün olabileceğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler