WHO: Hindistan'da 800 milyon insan Coronavirus'e yakalanabilir

WHO: Hindistan'da 800 milyon insan Coronavirus'e yakalanabilir

Dünya Sağlık Örgütü İcra Direktörü Michael J. Ryan Hindistan gibi nüfusu fazla olan ülkelerin Covid-19 salgını nedeniyle ciddi önlemlerin alması gerektiği uyarısında bulundu.

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan Coronavirus salgınıyla birçok ülke tedbirler alırken özelikle nüfusu kalabalık olan ülkelerde virüs tehdidi iki kat artıyor.

1.3 milyar nüfusa sahip Hindistan'da vaka sayısı 724 ölü sayısı ise bugün itibariyle 17 olmasına rağmen, 21 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Alınan tüm tedbirlerin yanı sıra ülkede ciddi anlamda hastane ve temiz su ile bilirlikte hijyen malzemesi sıkıntısı yaşanıyor.  

ABD ve İtalya'dan sonra Hindistan'ın yeni salgının merkezi haline geleceği tahmin ediliyor.

Dünya Sağlık Örgütü ve Dünya Bankası'na danışmanlık yapan Dr. Ramanan Laxminarayan, sıkı güvenlik önlemleri alınmadığı takdirde Hindistan'da nüfusun yüzde 60'ı yani 800 milyon insana virüs bulaşabileceği uyarısında bulunuyor.

Hindistan gibi nüfusu fazla olan ülkelerin ciddi tedbirler alması gerektiğini belirten WHO İcra Direktörü Ryan, "Bu hastalığı kontrol altına almak, bastırmak ve hayat kurtarmak için halk sağlığı ve toplum düzeyinde çok sert önlemler alınmalı" dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.