Xanıkê davası ertelendi

Xanıkê davası ertelendi

Şırnak'ın İdil ilçesi Kozluca (Xanıke) köyünde HÜDA PAR üyesi 2 kişinin katledilmesine ilişkin Midyat Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Duruşma 3 Mart Perşembe gününe ertelendi.

Şırnak'ın İdil (Hezex) ilçesine bağlı Kozluca (Xanıkê) köyünde 29 Mayıs 2015 tarihinde HÜDA PAR Cizre İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyesi M. Şerif Şimşek ile İdil İlçe Teşkilatı üyesi Abdulcelil Talayhan'ın HDP/PKK’lilerce katledilmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması Midyat Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Mahkeme heyeti, duruşmayı 3 Mart Perşembe gününe tekrar görülmek üzere ertelenmesine karar verdi.

2 saat gecikmeli başlayan duruşma yaklaşık 3 saat sürdü. Duruşmaya katledilen M. Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan'ın aileleri de katıldı.

Duruşmada tutuklu sanık S.T, görüntülü ve sesli bağlanma sistemi SEGBİS ile tutuklu bulunduğu cezaevinden duruşmaya katılarak savunma yaptı.

Sanık S.T, hedef gözetmeden ateş ettiğini iddia etti. Ancak maktulün yakınları ve görgü tanıkları, iddiaları yalanlayarak sanık S.T’nin hedef gözeterek ateş ettiğini söyledi. Davada tutuksuz yargılanan S.T’nin babası Ş.T ise duruşmaya katılmadı.

Bu arada 7 Kasım genel seçimlerinde HDP Şırnak Milletvekili aday adayı Av. Veysel Vesek, duruşmaya sanık avukatı olarak katılarak savunma yaptı.

Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti, duruşmayı 3 Mart Perşembe gününe tekrar görülmek üzere ertelenmesine karar verdi.

Duruşma sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran dava avukatlarından A. Menaf Baysal, sanıkların beyanlarının alındığı duruşmanın 3 Mart 2016 tarihine ertelendiğini belirterek, şunları söyledi; “Tanıklar duruşmaya gelmedi. Bir sonraki duruşmada muhtemelen tutuklu sanığın babası Ş.T, görgü tanıkları ve olayla bilgisi olan tanıklar dinlenecek. Ayrıca olay yerinde tekrar keşif yapılma talebimizi mahkeme heyetine ilettik. Bu talebimiz bir sonraki celsede değerlendirilecek. Daha önce serbest bırakılan sanıklardan S.T’nin babası Ş.T’nin adli kontrolünün kaldırılmasıyla ilgili talep mahkeme tarafından reddedildi. Sanık S.T’nin de tutukluluk halinin devam edilmesine karar verildi.”

Duruşmaya katılan ve tekrar ifade veren M. Şerif Şimşek’in kardeşi Şükrü Şimşek ise “Bu gün ilk duruşma yapıldı. Daha önce verdiğimiz ifadeleri tekrar verdik. Duruşma 3 Mart’a ertelendi. Olayın azmettirici olan ve serbest bırakılan S.T’nin babası Ş.T’nin tekrar tutuklanmasını babasının tutuklanmasını talep ettik, ediyoruz.” dedi.
Hatırlanacağı üzere; 29 Mayıs 2015'te Kozluca (Xanıke) köyünde yaşanan olayda 2 HÜDA PAR üyesini katleden S.T tutuklanmış, ancak katil zanlısı oğluna 'Keleşi getir' dediği basına yansıyan baba Ş.T ise serbest bırakılmıştı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.