​Xanikê şehidleri kabirleri başında yad edildi

​Xanikê şehidleri kabirleri başında yad edildi

​Şırnak'ın İdil (Hezex) ilçesine bağlı Kozluca (Xanikê) köyünde HDP`liler tarafından 2015 yılında şehid edilen Muhammed Şerif Şimşek ile Abdulcelil Talayhan kabirleri başında anıldı.

29 Mayıs 2015 tarihinde köylerine gelen HDP'li bir gurubun silahlı saldırıları sonucu katledilen HÜDA PAR Cizre İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şerif Şimşek ve İdil İlçe Teşkilatı üyesi Abdulcelil Talayhan, şehadetlerinin 6'ncı yılında düzenlenen program ile kabirleri başında anıldı.

Programda dualar edildi, Yasin-i Şerifler okundu.

Düzenlenen anma programına, HÜDA PAR Merkez İstişare Kurulu Üyesi Nasuh Sevinik, HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, Şırnak İl Başkanı Emcet Yalçın, Cizre ve İdil ilçe teşkilatları, şehit aileleri ve yakınları katıldı.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda Nasuh Sevinik ve İsmail Çevik, birer konuşma yaptı.

İslam’ın yaşatılması için gayret göstermek gerektiğini söyleyen Çevik, “En büyük mükâfat Allah ile. Malı veren Allah, canı veren Allah, hayatı veren Allah her şeyi Allah veriyor. Malı veren, canı veren bizi daha yüce makamlara yüceltmek için yine basit bir şey karşılığında bizimle pazarlık yapıyor. Bu da Rabbimizin bizi sevdiğinin alametidir. Şehit olan kardeşlerimiz şehit olup gittiler. Biz arkalarında kaldık öyle düşünüp tefekkür edeceğiz. Peki, bize neyi miras bıraktılar? Bu şehitlerin yarın kıyamet gününde yakamıza yapışmaması için ne yapmamız gerekiyor? Bu şehitlerin bize bıraktığı mirasa sahip çıkmamız gerekiyor. Şehidlerin bıraktığı miras İslam'dır. İslami en başta şahsımızda yaşayacak, ailemizde, toplumumuzda ve bütün toplumda yaşanıp yaşatılması için elimizden gelen gayreti çabayı göstereceğiz. Eğer biz çabayı gösterirsek şehitlerin mirasını sürdürdüğümüz için miraslarına sahip olduğumuz için şehit olmasak bile belki Allah-u Teâla bize o şehadet makamını verecek." dedi. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.