Yağmur duası sonrası yağan yağmur sevindirdi

Yağmur duası sonrası yağan yağmur sevindirdi

​Batman'ın Gercüş ilçesinde geçtiğimiz cuma günü yapılan yağmur duası sonrası yağan nisan yağmuru ilçe sakinleri tarafından sevinçle karşılandı.

Yaşanan kuraklık nedeniyle Batman'ın Gercüş (Gercews) ilçesinde geçtiğimiz cuma günü İlçe Müftülüğü tarafından yapılan toplu duanın ardından yağan yağmur ilçe sakinlerini sevindirdi.

Bu yıl ülkede ve özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan kuraklık nedeniyle Batman'ın Gercüş ilçesinde yağmur duası yapılmış ve kurban kesilmişti.

Bugün yağan yağmurun ardından sevinçlerini dile getiren ilçe sakinlerinden Şehmus Kızmaz, "Bölgemizde kuraklık vardı. Geçtiğimiz Cuma günü Yağmur duasına çıktı. Allah bizlere yağmur gönderdi. Elhamdülillah yağmur iyi yağdı. Ekinler fazla zarar görmeden iyi olacak. Allah Teâlâ'nın yağmur yağdırması bizleri sevindirdi." şeklinde konuştu.

İlçe sakinlerinden Nihat Günaydın ise şunları söyledi: Bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle ilçe sakinleri olarak yağmur duasına çıktık. Duadan sonra beklediğimiz ilk yağmur yağdı. Allah'a şükürler olsun inşallah bu yağmur bereket getirir."

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.