Yakın dostları, hain kurşunlar da ayıramadı

Yakın dostları, hain kurşunlar da ayıramadı

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit edilen Fethi Yalçın ve Cengiz Tiryaki'nin kirve ve yakın dost oldukları, vurulmadan önce şehit olabileceklerini dile getirdikleri ortaya çıktı.

BİNGÖL - Karlıova ilçesinde Kobani bahanesiyle çıkan olaylarda PKK/HDP’li çetelerce şehit edilen Fethi Yalçın ve Cengiz Tiryaki’nin örnek hayatlarıyla,  çevreleri tarafından çok sevildiğini belirten yakın dostları, şehitler arasındaki bilinmeyen bağı anlattılar. Şehit Fethi ile çevresi tarafından ‘Rodi’ olarak tanınan Şehit Cengiz’in kirve ve yakın dost oldukları ifade eden arkadaşları, her iki şehidin de vurulmadan önce bunu hissettiklerini ve 3 gün arayla her ikisinin de şehit düştüğünü belirttiler.

 

“Amcam Şehit Rodi’yi çok severdi”

İki şehidin çok yakın dost olduklarını ifade eden Şehit Fethi’nin yeğeni E.Y, “Amcam Şehit Rodi’yi çok severdi, bu yüzden dostluğun daha da sıkı olması için çocuklarını sünnet ettirirken Şehit Rodi’nin kirvelik yapmasını ister ve kirve olurlar.”dedi. Amcasının vurulmadan önce bunu hissettiğini de belirten E.Y, “Amcam, şehit olmadan bir gün önce okulda bir öğretmene bu günlerde ben de vurulabilirim demiş, bunu önceden dile getirmiş.”şeklinde konuştu.

 

“Şehit Fethi’ye her baktığımda Hz Osman aklıma gelirdi”

Şehit Fethi’nin örnek bir Müslüman olduğunu söyleyen arkadaşı M.S, “Şehit Fethi, İslami sohbetleri kaçırmazdı, öğrendiklerini hemen hayatına uygulayan biriydi. Çok mütevazi bir insandı. Fazla konuşmayı sevmezdi. Ona her baktığımda Hz Osman aklıma gelirdi.”ifadelerini kullandı.

 

“Şehit Rodi, bataklıkta yetişen bir gül idi”

Şehit Cengiz’in arkadaşları arasında ‘Rodi’ olarak tanındığını ve çok sevildiğini belirten arkadaşı Ö.A, “Şehit Rodi, bataklıkta yetişen bir gül idi. Herkes şehidi çok severdi. Çocuklarla çok iyi geçinirdi, sokaktan geçtiğinde çocuklar ona hayrandı.” dedi.

 

“Her zaman şehadet parmağı semalardaydı”

Diğer bir arkadaşı Ü.T. ise Şehit Cengiz’i şöyle anlattı: “Ben hiçbir zaman doya doya Şehit Rodi’nin yüzüne bakamadım, çünkü O’na baktığımda utanıyordum, çok nurani yüzlüydü, kılık kıyafetine çok üzen gösterirdi. Tam İslami çerçevede giyinir ve insan kendisinden haya ederdi. Bütün yardım faaliyetleri, Kutlu Doğum etkinlikleri, parti mitingleri ve basın açıklamalarında her zaman ön saflarda yer alırdı, her zaman şehadet parmağı semalardaydı, ben şehidi böyle hatırlıyorum.”

 

“Asla davamdan vazgeçmeyeceğim”

Şehit Cengiz’in vurulacağını önceden hissettiğini söyleyen Ü.T, “Şehadetinden bir hafta önce kendisiyle biraz sohbet etme fırsatım oldu ve kendisine dikkat etmesini söyledim. Bunun üzerine bana; ‘Beni vuracaklarını biliyorum ama ben asla davamdan vazgeçmeyeceğim. Benim bu köyde kimseye zararım dokunmadı, tam aksine köyde elimden geldiğince herkese yardım etmeye çalışıyorum.’dedi. Şehid Rodi çok cesaretli ve çok da saygılı biriydi. Köyde cami imamı olmadığı zaman kendisi imamlık yapardı. Bir keresinde Cuma günü şehidin köyüne gitmiştim. Cuma namazını kılmak için camiye gittim, cemaat vardı ama imam yoktu. Kendileri imam olmadığı için Şehid Rodi’yi bekliyorlardı. Şehit Rodi geldi, Cuma namazını kıldırdı.”diye belirtti.

 

“O normal yaşantısında bile şehit gibi yaşıyordu”

Şehid Rodi’nin örnek bir hayatının olduğunu belirten Ü.T,“O çok farklı biriydi, o normal yaşantısında bile şehid gibi yaşıyordu. O’nun İslam’a aykırı hiçbir davranışını görmedim. Utanarak bakamadığım şehidin, şimdi resimlerine bakıyorum ve doyamıyorum kendisine” diyerek ona özlemini dile getirdi.

 

Şehit Cengiz’in alış veriş yaptığı market sahibi V.B. ise, “Şehit, borcuna çok sadık biriydi, düzenli bir hayatı vardı ve ailesine çok düşkündü. Alış veriş yaptığında asla çocukları unutmazdı ve devamlı onlara bir şeyler alırdı” dedi.

 

Birbirlerini çok seven ve yakın dost olan Şehit Fethi ile Şehit Cengiz’in aynı kaderi paylaşarak şehit olması ise arkadaşları tarafından; “İslam için birlikte mücadele verdiler, zulme boyun eğmediler, Allah için birbirlerini çok sevdiler, 3 gün arayla şehit olarak şehadet mektebine de birlikte ulaştılar.”şeklinde yorumlandı. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.