Yaklaşık 724 bin kök Hint keneviri ele geçirildi

Yaklaşık 724 bin kök Hint keneviri ele geçirildi

Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda yaklaşık 724 bin kök Hint keneviri ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği, PKK'ye yönelik Hani ilçesi kuzeyi ile Lice ilçesi kuzeybatısında kalan dağlık ve kırsal alanda düzenlenen operasyonda 723 bin 860 kök kenevir bitkisinin ele geçirildiğini açıkladı.

Düzenlenen operasyonla ilgili Diyarbakır Valiliğinden yapılan basın duyurusunda, Hani ilçesi kuzeyi ile Lice ilçesi kuzeybatısında kalan dağlık ve kırsal alanda, 15 Temmuz 2019 Pazartesi günü saat 21.00’dan itibaren başlanılan operasyonun 16 Temmuz 2019 Çarşamba günü saat 22.00 itibariyle tamamlandığı ifade edildi.

PKK'lilerin kullandığı bir gözetleme mevziinin imha edildiği belirtilen açıklamamda şu ifadelere yer verildi:

"Gerçekleştirilen temas arama faaliyetleri neticesinde; toplam 10 ayrı noktada toplam 723 bin 860 kök kenevir bitkisi, kenevir bitkilerini sulamak maksadıyla tarlaların içerisinde kurulu şekilde tespit edilen 650 metre uzunluğundaki su hortumu/borusu, 500 metre elektrik kablosu ile 3 adet su motoru ele geçirilmiş, kenevir bitkileri numunelerinin alınmasını müteakip diğer malzemeler ile birlikte yerinde imha edilmiştir."   

Açıklamanın devamında Operasyon bölgesi yapılan arama faaliyetlerinde; 257 şahıs ve 58 araç kontrol edilmiş, bir şahıs 1111 sayılı Askerlik Kanunu gereğince tebligat yapılarak serbest bırakıldığı kaydedildi. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler