Yalova’da YASİN Der açıldı

Yalova’da YASİN Der açıldı

Yalova’da hayır hizmetlerinde bulunmak amacıyla Yasin Der ismiyle kurulan dernek düzenlenen bir programla hizmete açıldı

Yalova’da hayır hizmetlerinde bulunmak amacıyla Yalova Yasin Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YASİN Der) ismiyle kurulan dernek düzenlenen bir programla hizmete açıldı.

Program’a HÜDA PAR Yalova İl Başkanı Yavuz Bayrak, HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek,  İTTİHAD üyesi alimlerden Cemal Çınar, Yalova Yasin Der Genel Başkanı Mehmet Emin Yıldırım, Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörü  Cemil Genç, Yalova Memur Sen İl  Başkanı Uğur Hakan Tan , 35 sivil toplum kuruluşun birleştiği Yalova Gönül Der Platformu Başkanı Ömer Anlayışlı, Semerkant Başkanı Nasır Sarıyıldız , Yalova İmam Hatipliler Derneği (YİHTER) Başkanı Hüsnü Yıldırım, Yalova MÜSİAD’ tan Adem Saruhan  ve çok sayıda Yalovalı katıldı.

Sunuculuğunu Abidin Gökhan’ın yaptığı program Mesut Biçim Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“Faaliyetlerin toplumunun büyük bir kesimine ulaşması için Yasin Der’i kurduk”

Programın açılış konuşmasını yapan Yasin Der Genel Başkanı Mehmet Emin Yıldırım,    YASİN Der’in amacını anlatarak,   yaptıkları faaliyetlerin köklü bir hal alması  ve bu faaliyetlerin toplumunun büyük bir kesimine ulaşması için dernekleşmenin zorunlu olduğunu gördüklerini ve bu vesileyle YASİN Der’i kurduklarını açıkladı.

“Amacımız, Allah-u Teala’nın razı olacağı bir toplum oluşturmak”

Amaçlarının, toplumun her geçen gün kötüye giden manevi yapısını güçlendirip, ahlaklı ve dindar bir gençlik,  Rabbini razı etmeye çalışan bir aile ve Allah’u Teala’nın razı olacağı bir toplum oluşturmak olduğunu ifade eden Yıldırım, “Ayrıca toplumun mağdur yoksul, yetim ve mahrum bırakılmış insanlarına yardım edip zengin ve fakirler arasında köprü olmaktır.”dedi.

“Şehit Yasin Börü’nün hatırasını canlı tutma adına böyle bir ismi tercih ettik”

Dernek isimini neden ‘Yasin’ olarak seçtiklerini de anlatan Yıldırım, “Neden Yasin-der? Efendimizin “Kur’an-ı Kerim’in kalbi Yasin suresidir” hadisinden esinlendik. Yine  6 -7 Ekim olaylarında, kurban eti dağıttığı sırada katledilen Şehit Yasin Börü’nün hatırasını canlı tutma adına böyle bir ismi tercih ettik.”diye konuştu.

“Temennimiz, Yasin Börüleri örnek alarak toplumun faydasına çalışan bir neslin yetişmesi”

Temennilerinin, açtıkları bu dernekle kendisine Yasin Börüleri örnek alan ve toplumun faydasına çalışan bir neslin yetişmesine vesile olmak şeklinde  ifade eden Yıldırım, “Çıktığımız bu yolda Allah’ın (cc) bizleri muvaffak etmesini diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından Yalova’ daki 35 sivil toplum kuruluşun birleştiği Gönül Der Başkanı Ömer Anlayışlı’nın yapmış olduğu dua ile kurdeleler kesilerek açılış gerçekleşti.

Yemek ikramının yapıldığı program İTTİHAD üyesi âlimlerden Cemal Çınar Hoca’nın hayır hizmetlerinde çalışmak üzere kurulan derneğin öneminden bahsettiği sohbeti ile sona erdi. (Zeki Aras –İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler