Yangın dolaplarından kaçak su kullanılıyor

Yangın dolaplarından kaçak su kullanılıyor

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) ekiplerinin kaçak su ile çalışmaları sırasında yangın esnasında kullanılacak suyu kaçak olarak kullanıldığı tespit edildi.

Ekipler yaptıkları denetimler sırasında ilginç su kaçağı yöntemleri ile karşılaşırken, kaçak su ile mücadele eden abone işleri Daire Başkanlığına bağlı Kaçak Önleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı denetimlerde yeni yöntemlere başvurulduğu tespit edildi.

Son olarak da binalarda bulunan ve sadece yangın sırasında kullanılabilen yangın dolapları olarak bilenen yangın hidrat hatlarından kaçak su kullanıldığını tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, kaçak kullanan siteleri tespit ederek gerekli uyarıda bulunup yangın dolaplarına uyarıcı stickerler yapıştırdı.

Yaz aylarında bahçe sulaması, kış aylarında da merdiven yıkamaları ve çeşitli amaçlarla kaçak suyun kullanıldığı tespit edilen yangın dolaplarının bu amaçlar için kullanılmayacağı yönünde site yöneticileri ile bina görevlileri de uyarıldı.

Yangın Hidrat Hattı suyunun amacı dışında kullanılması halinde 5237 sayılı kanunun 16 Maddesinin 3 Bendine göre bunu kullanan kişi ve kişiler hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulunulacağı hatırlatılarak, bundan kesinlikle sakınılması istendi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.