Yangın mağduru aile Umut Kervanı'nın desteğiyle Ramazan öncesi yeni evine kavuştu

Yangın mağduru aile Umut Kervanı'nın desteğiyle Ramazan öncesi yeni evine kavuştu

Diyarbakır'da evi yanan Gönülalan ailesine sahip çıkan Umut Kervanı, tüm tadilatı üstlenerek yeni mobilyalarla hazırladığı evi aileye teslim etti.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde elektrik kontağından kaynaklanan yangında Gönülalan ailesinin evi küle dönmüştü.

Eşi vefat ettiğinden beri yalnız başına hayatını idame ettiren Esra Gönülalan, Umut Kervanı'na başvurdu. Dul kadının mağduriyeti üzerine harekete geçen Diyarbakır Umut Kervanı, yangında kullanılamaz hale gelen evin tadilatı için çalışma başlattı.

Yapımı tamamlanan ev için hayırseverlerin destekleriyle mobilya ihtiyaçlarını da karşılayan Diyarbakır Umut Kervanı, Ramazan öncesi aileye anahtar teslimi yaptı.

Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Diyarbakır Umut Kervanı Sur Temsilcisi İsmail Karakuş, sunulan desteklerden ötürü hayır sahiplerine teşekkürlerini iletti.

"Hayır sahiplerinin destekleriyle evin tüm tadilatını yaparak ablamıza teslim ettik"

Ailenin mağduriyet durumunu aktaran Karakuş, "Diyarbakır Umut Kervanı olarak ablamızın müracaatı üzerine evinin yandığını öğrendik. Yaptığımız kontrollerde elektrik kontağından kaynaklı çıkan yangında evinin tümünün yandığını tespit ettik. O esnada ablamızın 'Sahibim yok, sahibim Allah'tır' sözlerini çok manidar bulduk." dedi.

Söz konusu evin tadilatına yönelik yaptıkları çalışmaları aktaran Karakuş, "Umut Kervanı olarak ablamızı sahiplenerek evinin tüm elektrik tesisatını yaptık, alçı-boyasını yeniledik, kapı ve pencerelerini değiştirdik. Ev içerisinde kullanılabilir tek bir eşya yoktu. Hayır sahiplerinin destekleriyle evin tüm tadilatını yaparak ablamıza teslim ettik. Rabbim hayır sahiplerinden ve bu konuda bizlere yardım eden kardeşlerimizden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Umut Kervanı olarak daha önce de Sur içinde yanmış veya harabeye dönmüş birçok evi inşa ettiklerinin altını çizen Karakuş, yapılan tüm çalışmaların hayır sahiplerinin destekleriyle olduğunu belirterek desteklerini esirgemeyen hayır sahiplerine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.