Yapıcıoğlu: ABD'nin başkanı kim olursa olsun emperyalist politikaları devam edecektir

Yapıcıoğlu: ABD'nin başkanı kim olursa olsun emperyalist politikaları devam edecektir

​ABD seçimlerini değerlendiren HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, "ABD’nin İslam coğrafyasına, Kudüs ve Filistin Davası’na yönelik temel politikaları değişmediği müddetçe hangi başkan gelirse gelsin bir şey değişmeyecektir." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Yapıcıoğlu, yaptığı haftalık dış gündem değerlendirmesinde; Kabil Üniversitesine yönelik saldırı, İslam düşmanlığına karşı Müslümanların vahdeti ve ABD seçimleri gibi gündemin öne çıkan başlıklarını masaya yatırdı.

Kabil Üniversitesi saldırısı

22 kişinin hayatını kaybettiği Afganistan Kabil Üniversitesine düzenlenen saldırıyı değerlendiren Yapıcıoğlu, "Ülkede 2001’den bu yana devam eden çatışmalar bugüne kadar on binlerce sivilin ölümüne sebebiyet verdi. Yakın zamanda ABD askerlerinin bölgeden çekilmesini öngören anlaşmanın imzalanmasının Afganistan’da barışı ve istikrarı sağlaması beklenirken ülkedeki kaosun daha da artması manidardır. Son olarak Kabil Üniversitesine düzenlenen saldırı, Afganistan’da istikrarın istenmediğini, dış müdahalenin devamının arzulandığını göstermektedir." dedi.

"Afganistan’da barışın sağlanmasının temel yolu, yabancı askeri güçlerin ülkeyi terk etmesidir"

Yabancı askeri güçlerin ülkeyi terk etmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Yapıcıoğlu, "Afganistan’da barış ve istikrarın sağlanmasının temel yolu, yabancı askeri güçlerin ülkeyi terk etmesidir. Afganistan yönetimi ve Taliban arasındaki müzakereler süresiz ateşkes ortamında gerçekleşmeli ve hâkimiyet arzusuna değil halkın güvenliği ve refahına öncelik verilmelidir. Aksi takdirde, işgalin ve ülkede yabancı silahlı güçlerin varlığının sonlanması mümkün olmayacaktır. Kabil saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, masum sivilleri hedef alan her türlü saldırıyı lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

Avrupa’nın İslam düşmanlığına karşı Müslümanlar kenetlenmeli

İslam'ı ve Hazreti Muhammed’i hedef alan sözde karikatür dergisi Charlie Hebdo karşıtı eyleminin, Almanya yönetimi tarafından engellenmesini değerlendiren Yapıcıoğlu, "Liberal Avrupa’da fikir özgürlüğünü koruma’ gerekçesiyle söz konusu protestoya getirilen yasak, Almanya’nın ikiyüzlü politikalarını ortaya koymaktadır. Sözde liberal Avrupa’da İslam karşıtı her türlü söz ve eylem hatta hakaret etmek serbest bırakılırken barışçıl kınama eylemleri ‘fikir özgülüğüne müdahale’ olarak değerlendirilmektedir. Sadece 2019’da Müslümanlara karşı 871 saldırının gerçekleştiği Almanya’da Başbakan Merkel, ‘İslamcı terör ortak düşmanımız’ açıklaması yaparak İslam’a ve Müslümanlara yönelik bakışını ortaya koymuştur." dedi.

"Müslümanlar körüklenen İslam düşmanlığına karşı tek ses olmalı"

Avrupa’nın İslam düşmanlığına karşı Müslümanların kenetlenmesi gerektiğinin altını çizen Yapıcıoğlu,  "Bazı Avrupa ülkelerinde devlet politikası haline getirilmek istenen İslam düşmanlığı Müslümanların fikir ve ibadet özgürlüğü ile dini sembollerini özgürce kullanabilmelerini engelleyecek boyuta gelmiştir. İslam dünyasında yaşanan ihtilaflardan cesaret alan devlet yöneticileri Müslümanlara yönelik nefretlerine yasal kılıf uydurmakta, Müslümanlara karşı adeta ‘devlet terörü’ uygulamaktadır. Son yaşananlar Müslümanların hukuki haklarını muhafaza edecek ve haksızlıklara karşı ortak tavırlar geliştirecek bir güç birliğinin zaruretini ortaya koymuştur.  Müslümanlar körüklenen İslam düşmanlığına karşı tek ses olmalı ve ortak değerlerimiz etrafında kenetlenmelidir." Dedi.

ABD seçimleri

ABD’nin 46. Başkanı’nı seçmek için geçen hafta sandık başına gittiğini hatırlatan Yapıcıoğlu, "Demokratların adayı Joe Biden ile Cumhuriyetçilerin adayı mevcut başkan olan Donald Trump yarıştı. Şu ana kadar alınan kesin olmayan sonuçlardan Biden’in kazandığı anlaşılmaktadır." dedi.

Yapıcıoğlu son olarak, "ABD’de esas olan sistemdir ve sistem Amerika’nın menfaat ve çıkarları ve dünyaya zulüm üzerine kuruludur. Demokratlar ve Cumhuriyetçiler de bu sistemin iki parçasıdır. İşbaşına gelen başkanların dili, dini, ırkı, rengi ne olursa olsun Amerika’nın emperyalist politikaları devam edecektir. ABD’nin İslam coğrafyasına, ezilen mazlum halklara, Kudüs ve Filistin Davası’na yönelik temel politikaları değişmediği müddetçe hangi başkan gelirse gelsin bir şey değişmeyecektir." şeklinde konuştu.  


Yapıcıoğlu: ABD'nin başkanı kim olursa olsun emperyalist politikaları devam edecektir

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler