Yapıcıoğlu: Adaleti tesis etmek için çalışacağız foto video

Yapıcıoğlu: Adaleti tesis etmek için çalışacağız foto video

HÜDA PAR’ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu Çermik’te aday tanıtım programında yaptığı konuşmada, sağlıkta, ekonomide ve sosyal hayatta adaleti tesis etmek için çalışacaklarını söyledi.

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu Çermik’te gerçekleştirilen aday tanıtım ve destek toplantısında Çermik'in sorunlarına değindi, mecliste grubu bulunan muhalefet partilerini eleştirdi.

Diyarbakır'ın her gün farklı bir ilçesinde aday tanıtım programına katılan Hür Aday Yapıcıoğlu’nun bu seferki durağı Diyarbakır’ın Çermik ilçesi oldu.

Bir düğün salonunda gerçekleştirilen tanıtım ve destek programında ‘Kürdistan’ın gururu işte Yapıcıoğlu, Çermik seninle gurur duyuyor, Hür Dava Hür Dünya, Hür dava Hak Dava’ şeklinde atılan sloganlar eşliğinde konuşmasına başladı.  

Çermik’in sağlık sorunlarıyla ilgili istatistikleri veren Yapıcıoğlu, “Çermik’te kaç tane uzman doktor var, bilen var mı? 5, sadece 5 tane uzman doktorumuz var. Yani 10 bin kişiye bir doktor."  dedi. Yapıcıoğlu, sağlıkta, ekonomide ve sosyal hayatta adaleti tesis etmek için çalışacaklarını söyledi.

İslami muhalefet adına Mecliste söylenecek sözleri olduğunu kaydeden Yapıcıoğlu, “Şuanda memlekette 13 yıllık AK Parti iktidarında bazı adımlar atıyorlar, sizin tasvip edemeyeceğiniz türden adımlar atıyorlar. Meclisteki 3 tane muhalefet partisi ‘sen nasıl bu adımları atarsın’ diyemiyor. Bize göre o adımlar ileriye dönük atılmış küçük adımlardır. Daha büyüğünün atılması gerekir. İşte İslami muhalefet olarak şunu söylüyoruz.  Şuanda mevcut muhalefet ne yapıyor? İktidar bir şey yaptığında iyi de olsa, kötü de olsa karşı çıkıyor. Neden? Çünkü böyle alışılmış. Muhalefet dediğin muhalefet eder diyorlar.” diyerek Mecliste grubu bulunan muhalefet partilerini eleştirdi.

‘Hikmet mü’minin yitik malıdır onu nerde bulursa alsın’

Muhalefet anlayışlarının mecliste olan partilerin muhalefet anlayışından çok farklı olduğunu anlatan Yapıcıoğlu, “Biz diyoruz ki ‘Hikmet mü’minin yitik malıdır. Onu nerde bulursa alsın. Kim doğruyu söylerse biz onun doğruluğunu tasdik ederiz. Ama kim yanlış yaparsa yapsın bizim kendi arkadaşımız da olsa biz onu durdurup o yanlıştan vazgeçirmek, ona doğruyu göstermek için elimizden geleni yaparız.” diye konuştu.

Minikleri yalnız bırakmadı

Yapıcıoğlu yaptığı konuşmadan sonra minikler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Çocuklardan oluşan bir grup ellerindeki gülleri Yapıcıoğlu’na uzatırken Yapıcıoğlu’nun da kendisine gül uzatan elleri öpmesi renkli görüntülere sahne oldu.

Yapıcıoğlu’nu sünnet düğününe davet etti

Öte yandan Yapıcıoğlu’nun minik bir seveni olduğunu söyleyen Muhammed Tekdemir, Yapıcıoğlu’nu kendi sünnet düğününe davet etti. Hür Aday Yapıcıoğlu müsait olmaları durumunda minik Muhammed’in düğününe katılacağı sözünü verdi.

İLKHA


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.