Yapıcıoğlu: Asrın felaketini yaşadık ama aynı zamanda asrın insanlık örneği de ortaya kondu

Yapıcıoğlu: Asrın felaketini yaşadık ama aynı zamanda asrın insanlık örneği de ortaya kondu

6 Şubat 2023'te meydana gelen depremin yıldönümü nedeniyle Adıyaman'da bir dizi ziyaretlerde bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, depremde hayatını kaybeden aileleri ziyaret edip kabristanda dua etti.

Adıyaman ziyaretine hava alanından başlayan Yapıcıoğlu, ziyaretlerine Kahta ilçe teşkilatını ve ilçe teşkilatında yakınları vefat eden üyelerini ziyaret ederek devam etti.

Kahta ziyaretlerinin ardından Adıyaman'da depremzedelerin bulunduğu mezarlığı ziyaret ederek dua eden Yapıcıoğlu daha sona Vartana Prefabrik evlerde kalan depremzedelere ziyaret gerçekleştirdi.

Prefabik evlerde okuyan öğlencilere çikolata dağıtan Yapıcıoğlu, daha sonra depremde engelli duruma gelen depremzede ve yakınlarını kaybeden kimi ailelere ziyarette bulundu.


"Binlerce insan aynı gün vefat etti"

Programlar sorası açıklamada bulunan Yapıcıoğlu, "Depremin üzerinden bir yıl geçti. Bu vesileyle depremde vefat eden bütün kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. Buraya gelmeden önce mezarlık ziyareti yaptık. Normal şartlarda bir metre kareye bir kişi defnedilirken depremde vefat eden kardeşlerimiz ortalama olarak bir metre karelik bir yere üç kişi defnedilmiş. Binlerce insan aynı gün vefat etti. Elli binin üzerinde can kaybı yaşadık. Halen acısı yürekleri yakmaya devam ediyor. Depremin yıldönümünde kardeşlerimizi ziyaret etmek istedik. Varsa sıkıntıları bunları tespit edebilmek, bizim yapabileceğimiz bir şey varsa bir katkı sunmak için geldik. Buraya gelirken buranın yolunda bazı problemler var. Yol rampalı, eğer orası buzlanırsa o dik rampada sıkıntılar olabilir. Yol çizgileri yok, bir de gece aydınlatmasıyla ilgili eksiklikleri söyledik. Sağ olsun kaymakam bey not aldı ilgileneceğini söyledi." dedi.

"Asrın felaketini yaşadık ama aynı zamanda belki asrın insanlık örneği de ortaya kondu"

Yapıcıoğlu, "Daha önce de buraya ziyarete gelmiştik. Deprem öncesi ve deprem sürecinde defalarca geldik. bütün vilayetlerimize gittiğimiz gibi Adıyaman'a da geldik. bu prefabrik evleri de ziyaret etmiştik. Asrın felaketini yaşadık ama aynı zamanda belki asrın insanlık örneği de ortaya kondu. Milletçe iyi bir sınav verildiğini düşünüyorum. Vatandaşın beklentisi bir an önce kalıcı konutlara yerleşmek. Bir yıl içerisinde epey bir mesafe katedildi ama daha yapılması gereken işler var. inşallah onlar da en kısa sürede düzelir, eksiklikler tamamlanır diye bir beklenti içerisindeyiz. İnşallah bundan sonra da depremde can kaybı ya da mal kaybı yaşamış, evini, eşyalarını kaybetmiş vatandaşlarımızla dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermek, onların acılarını paylaşmak adına onlarla birlikte olmaya devam edeceğiz. Sorunlarını giderme adına sorunlarını nereye götürmemiz gerekiyorsa sesleri olma gayreti içerisinde olacağız. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. Fay hatlarının çokça olduğu bir memlekette yaşıyoruz. Depreme hazırlıklı olmalıyız. Depreme hazırlıklı olunmazsa benzer acılar tekrar edebilir. Bundan dolayı güvenli şehirler inşa etmeliyiz ve herkes işinin en güzelini ortaya koymak adına gayret saf etmelidir. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.