Yapıcıoğlu: Bu sefer HÜDA PAR derseniz, bundan sonra her sefer HÜDA PAR diyeceksiniz

Yapıcıoğlu: Bu sefer HÜDA PAR derseniz, bundan sonra her sefer HÜDA PAR diyeceksiniz

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, seçim çalışmaları kapsamında partisinin Bağcılar'da kurduğu tanıtım standını ziyaret ederek; vatandaşlarla selamlaştı, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

31 Mart Yerel Seçim çalışmalarına devam eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bağcılar Belediye Başkanı Mehmet Ali Ortaç'ın tanıtım çadırını ziyaret ederek vatandaşlarla selamlaştı.

Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Yapıcıoğlu, burada partililere hitaben bir konuşma gereçekleştirdi.

"Karadan, denizden, havadan bütün yollardan kardeşlerimize yardım ulaştırmak için çabalarımızı arttırmalıyız"

Yarın başlayacak olan Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Yapıcıoğlu, "Bizler, Ramazan ayına girerek huzur içerisinde sahurlarımızı, iftarlarımızı düşünürken öte tarafta Gazze'de 5 ayı aşkın bir süredir çok yoğun bir şekilde işlenen bir katliam, soykırım maalesef devam ediyor. Rabbim bu Ramazan-ı Şerif'i oradaki kardeşlerimiz için de sulh ve selamete vesile kılsın diye temenni ediyoruz. Oradaki kardeşlerimiz belki iftar edecek bir yudum su, birkaç hurma tanesi ya da birkaç lokma ekmeğe muhtaç bir vaziyette. Yardım tırları gidiyor ama sayı çok yetersiz daha önce de defalarca açıkladık, çağrılarda bulunduk; bütün İslam alemine, kardeşlerimize yetecek miktarda gıdanın, suyun, ilacın ve diğer insani ihtiyaç malzemelerinin girebilmesi için kimin elinden ne geliyorsa herkes elinden gelen bütün çabayı sarf etmelidir. Karadan, denizden, havadan bütün yollardan kardeşlerimize yardımları ulaştırmak için hepimiz çabalarımızı arttırmalıyız. Kardeşlerimize yeterli yardımın ulaşmasına da Ramazan ayı vesile olur inşallah. Orada akan kanın durduğunu ve oradaki kardeşlerimizin zaferlerini dünya gözüyle görmeyi Rabbim bizlere nasip eder." dedi.

"Birileri sanki seçime değil de savaşa gidiyormuşuz gibi bir dil, üslup tutturmuş"

3 hafta sonra sandıkların kurulacacağını hatırlatan Yapıcıoğlu, "Daha önce de çok söyledik, önceki seçimler dönemlerinde de söyledik. Biz 3 hafta sonra seçime gideceğiz, şu anda bir seçim sürecindeyiz ama birileri sanki seçime değil de savaşa gidiyormuşuz gibi bir dil, üslup tutturmuş; bundan şikayetçiyiz ve bundan razı değiliz. Bunun olmaması gerektiğini söyledik, söylüyoruz ve bu uslup değişinceye kadar da bunu söylemeye devam edeceğiz. Biz şunu söylüyoruz; kim oylarını üç beş arttırmak için ya da bulundukları makamlarda kalıcı olabilmek için, orayı terk etmemek için bu milletin evlatlarını birbirine karşı kışkırtıyorsa, birbirleriyle çatışmak için onları kutuplaştırıyorsa o, millete kötülük yapıyor. Ondan ne millete ne de memlekete hayır gelmez. Siyaset bir hizmet yarışıdır. Herkes hizmet anlayışının ne olduğunu, neler yapacağını çıksın söylesin ve milletimizle kimi samimi görüyorsa kimin daha iyi hizmet yapacağına inanıyorsa onu desteklesin. Sonuç itibariyle 1 Nisan günü, 31 Mart'ta kurulan sandıklardan kim çıkarsa o belediye başkanlığı makamına veya meclis üyeliğine seçilmiş olacak ve seçildikten sonra da o yerin bütün halkının bütün oradaki insanların hepsinin belediye başkanı olarak hepsine birden hizmet etmek onun görevi olacak." diye konuştu.

"31 Mart günü belediye başkanı olarak seçilecek kişi belediyeye başkan olarak gidecek, belediyenin maliki değil"

Yapıcıoğlu, "Son günlerde ibretle izlediğimiz, gördüğümüz, dinlediğimiz bazı manzaralara dikkatinizi çekmek istiyorum. Bir hanımefendi, belediye başkan adayı 'ben belediye başkanı olarak seçilirsem falanlara filanlara belediyenin kapısı kapalı olacak, onların haricinde herkese açık olacak'... Biz buradan bütün adaylara hangi partiden aday olursa olsun şu hatırlatmada bulunmak istiyoruz; 31 Mart günü belediye başkanı olarak seçilecek kişi belediyeye başkan olarak gidecek, belediyenin maliki değil. 31 Mart günü seçimlere gidiyoruz, belediye binalarının satış ihalesine değil. Hiç kimse orayı özel mülk olarak satın almayacak; 5 yıllığına o belediyeyi idare etmek için yetki almış olacak. Belediyeyi idare edecek olan kişi 5 yıl sonra eğer tekrar seçilmezse seçilecek kişiye o görevi devredecek ve o 5 yıl boyunca da orada oturan herkese eşit bir şekilde, adil bir şekilde bir hizmet götürme sorumluluğu ve yükümlülüğü altına girmiş olacak. Onu yapar mı yapmaz mı biz bilemeyiz. Ama biz burada bütün adaylara hatırlatıyoruz ve diyoruz ki HÜDA PAR adaylarından hangisi seçilirse seçilsin, nerede seçilirse seçilsin bizim adaylarımızın seçildiği yerlerde o belediyeler oradaki insanların tamamına hizmet götürecek. Hizmeti adil bir şekilde dağıtacak."şeklinde belirtti.

"Adil bir şekilde paylaşım olursa bu memleket herkese yetecek kadar gelire ve zenginliğe sahip bir memlekettir"

Adil hizmet ve Türkiye'de sosyal anlamda adaletin çok iyi olduğunu söyleyemeyeceğini ifade eden Yapıcıoğlu, "Şükürler olsun bizim memleketimiz yeterince zengin, verimli, bereketli bir memlekettir. Biz inanıyoruz ki; doğru bir şekilde, adil bir şekilde paylaşım olursa bu memleket 85 milyon değil 185 milyon insana yetecek kadar gelire ve zenginliğe sahip olabilecek bir memlekettir maalesef gelir dağılımındaki bozukluk sebebiyle bazen işsizlik bazen de farklı sebeplerde bazı vatandaşlarımız geçim sıkıntısı yaşıyor. O yüzden belediyeler sadece yerel hizmet, çöp toplamak, ulaşım gibi hizmetleri değil aynı zamanda sosyal belediyecilik anlamında gelir dağılımı arasındaki bu uçurumları kapatmak üzere ya da onun tahammül edilebilir sınırlarını çekmek üzere bazı sorumluluklar yüklenmelidir. HÜDA PAR belediyeciliğinde; önemsediğimiz, vatandaşlarımızı rahatlatacağımız çeşitli sosyal projelerimiz var. Çalışan kadınlar için, ev hanımı anneler için, gençler için, bakıma muhtaç yaşlılar ve engelliler için çok güzel projelerimiz var. İnşallah bu projeleri hayata geçirerek HÜDA PAR belediyeciliğinin nasıl olduğunu önümüzdeki Nisan'ın başından itibaren fiilen göstermek için bu seçimlere asılacağız. Allah'ın izniyle HÜDA PAR belediyeciliğini fiili bir şekilde halkımızla buluşturma, onlara gösterme azim ve kararlılığındayız."cümlelerini kullandı.

Öğrencilere ve gençlere yönelik proje ve müjdelerini açıklayan Yapıcıoğlu, "HÜDA PAR'ı takip edenler bilir, siyaset sahnesine çıktığımız bu yolculuğa çıktığımız günden beri aileye vurgu yapıyoruz. Aile kurumu çökerse bir millet ayakta kalamaz. Maalesef gençlerimizin evliliği gittikçe zorlaşıyor bu nedenle gençler çoğunlukla da ekonomik nedenlerle evliliği erteliyor yani evlilik yaşı gittikçe büyüyor. Daha geç yaşlarda insanlarımız evleniyor. Bir nebze olsun buna bir katkımız olsun diye inşallah diyoruz ki HÜDA PAR'ın kazandığı belediyelerde evlenmek isteyen dar gelirli gençlerimize çeyiz yardımlarımız olacak. İnşallah diyoruz ki sosyal konut projelerimiz ile kiraların astronomik oranlarda arttığı bu zamanda çok ciddi bir ihtiyaç olduğuna inandığımız konut sorununu çözmek için sosyal konutlar inşa ederek bir kısmını belki dar gelirlere uygun vadelerle satmak ama bir kısmını da yine makul kiralarla vatandaşlarımıza kiralamak suretiyle konut sorununa bir çözüm üretme gibi bir projemiz var. Mesela diyoruz ki HÜDA PAR'ın belediye başkanlığını aldığı yerlerde inşallah hiç kimse açlıktan dolayı dilenmeyecek, hiç kimse evsiz olduğu için sokakta kalmayacak. Kuracağımız aşevleri ve şefkat evleri ile yardıma muhtaç kimsesizlere kol kanat gereceğiz; onlara aile sıcaklığında yerler yaparak o insanlarımızın bakımını ve ihtiyaçlarını üstleneceğiz." dedi.

"Bütün millete çağrıda bulunuyoruz bu sefer HÜDA PAR deyin"

Yapıcıoğlu konuşmasının devamında, "Birileri diyebilir ki, bunları yapmak için kaynağınız nerede? Biraz önce söyledim; memleketimiz 85 milyon değil 185 milyona yetecek kadar bereketlidir. Belediyelerimizin gelirleri de aslında hizmet üretmek için yeterlidir. Ama maalesef genel manada israf ve savurganlıktan dolayı ya da kaynakların nereye harcanacağı konusunda öncelikleri belirlemede yapılan yanlışlıklardan dolayı bazı hizmetlere para yetişmezken belki 3'üncü 5'inci hatta 15'inci yapılması gereken konular ile ilgili çok bonkör bir şekilde belediyelerimiz harcama yapabilmektedir. Biz inanıyoruz ki, harcamaların nereye yapılacağı konusunda önceliklerin sıralanması doğru bir şekilde halkın ihtiyaçları doğrultusunda tespit edilirse bahsettiğimiz meselelere yeterince kaynak ayırmak mümkün olacaktır. Önce hangi hizmeti istersiniz diye düzenli olarak halkımızın görüşünü alacağız. Belediyelerinde kazandığımız yerlerd,e şehir istişare meclisleri kuracağız ve halkımıza soracağız 'sizin en fazla ihtiyaç hissettiğiniz hizmet hangisidir, siz hangi hizmeti istiyorsunuz?' diye önceliklerin sıralamasını belirlerken halkımızın, milletimizin görüşlerine müracaat edeceğiz ve birlikte bunları halledeceğiz inşallah. Bunları yaptığımızda inanıyorum ki inşallah hizmet her tarafa yetişecek, kaynaklar her tarafa yetecektir. Şimdiye kadar farklı farklı partilerden insanlar belediyeleri yönettiler. Bütün millete çağrıda bulunuyoruz bu sefer HÜDA PAR deyin. Ben o inançtayım ve o kanatteyim bu sefer HÜDA PAR derseniz ve HÜDA PAR'ın belediyeciliğini fiilen görürseniz Allah'ın izniyle bundan sonra her sefer HÜDA PAR diyeceksiniz. Evet gelin 31 Mart günü bu sefer HÜDA PAR diyelim. Ev car HUDA PAR. Em bejin ev car HUDA PAR."ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.