Yapıcıoğlu: Hedefimiz adaletin tesis edilmesidir

Yapıcıoğlu: Hedefimiz adaletin tesis edilmesidir

Partisinin kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, "Ana hedefimiz adaletin tesis edilmesidir. Bütün elem, eziyet, sıkıntı ve problemlerimizin sebebi adaletin olmamasındandır." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, "Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet" şiarıyla 19 Aralık 2012’de yola çıkan HÜDA PAR’ın 7’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Diyarbakır’da düzenlenen programa katılarak Kürtçe bir konuşma yaptı.

Parti olarak birçok aşama ve safhayı arkalarında bıraktıklarını, yürüyüşlerinin 7'nci senesine girdiklerini hatırlatan Yapıcıoğlu, "Bu kutlu yürüyüşümüz mübarek ve kutlu olsun." temennisinde bulundu.

Yapıcıoğlu, "7 sene önce Bismillah dedik ve büyük bir coşku, temiz bir kalp, halis bir niyet ve dönüşü olmayan bir kararlılıkla yürüyüşümüze başladık. Biz gördük ki memleketimiz de haklar ihlal ediliyor, hukuksuzluk, adaletsizlik, hırsızlık ve talan her yere hakim olmuş; huzur ve itimat kalmamış ve gün geçtikçe de ahlaksızlık artıyor. Gördük ki siyasetin gündemi ve milletin gündemi birbirinden uzak, insana verilen değer ve kıymet azalıyor, insana verilmesi gereken kıymet ve değer yerine mal, servet, kuvvet ve siyasi güçctoplayıcılığı yer edinmiş." dedi.

Var olan bu durumun ümitlerini kırmadığını ve kıramayacağın belirten Yapıcıoğlu, bilakis azimlerini arttırdığını vurguları.

Yapıcıoğlu, "Doğru ve dürüst yolu tanıyanlar aydınlığa çabuk erişirler. Biz insanlığın rehberi Hazreti Muhammed’e kulak verdik. O buyurur ki; 'Zayıf olanın hakkının güçlü olandan rahatlıkla alınamadığı bir toplum hiçbir zaman doğru yolu bulamaz ve rahatlığa erişemez.' Evet biz 7 sene önce bu sorumluluğu yüklenip bu yola koyulduk. Bizim siyasetimizin merkezinde insan var. Bize göre hangi siyaset olursa olsun eğer onun merkezinde siyaset yoksa o siyasetin topluma hiçbir faydası yoktur.  Çünkü insan mükerremdir, Allah kendisine ikramda bulunmuştur ve onu kendisine halife olarak seçmiştir ve meleklere Hazreti Adem’e ihtiram göstermelerini emretmiştir. İnsan İlahi bir emaneti yüklendi, bundan dolayı kainat Ademin çocuklarına musahhar kılındı. Arap, Türk, Kürd ve Acem fark etmez, insanların hepsi Adem’in çocuklarıdırlar. Birbirlerini tanımaları için kabile kabile yaratılmışlardır. Kabile kabile yaratılmalarının sebebi birbirleri ile savaşmak değildir; tam aksine birbirlerini tanımak içindir." ifadelerini kullandı.

"Bizin ana hedefimiz adaletin tesis edilmesidir." diyen Yapıcıoğlu, "Çünkü biz inanıyoruz ki, bütün elem, eziyet, sıkıntı ve problemlerimizin sebebi adaletin olmamasındandır. Adaletin olmaması zulmü doğurur." diye konuştu.

Yapıcıoğlu, konuşmasının sonunda partisinin kuruluşunu konu alan Kürtçe bir şiir okudu.

İLKHA


Yapıcıoğlu: Hedefimiz adaletin tesis edilmesidir

Yapıcıoğlu: Hedefimiz adaletin tesis edilmesidir

Yapıcıoğlu: Hedefimiz adaletin tesis edilmesidir

Yapıcıoğlu: Hedefimiz adaletin tesis edilmesidir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.