Yapıcıoğlu Kilis İl Başkanının vefat eden babasının taziyesine katıldı

Yapıcıoğlu Kilis İl Başkanının vefat eden babasının taziyesine katıldı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet, Gaziantep'te vefat eden Kilis İl Başkanı Ahmet Kurt'un babasının taziyesine katıldı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile beraberindeki heyet, iki gün önce vefat eden Kilis İl Başkanı Ahmet Kurt'un babası Hüseyin Kurt'un taziyesine katıldı.

Şahinbey ilçesi Barak Mahallesi'nde bulunan Hz. Ali Taziye Evi'ne ziyarette bulunan heyeti Ahmet Kurt ve yakınları karşıladı.

Yapıcıoğlu, Kurt ailesine başsağlığı ve sabır diledikten sonra bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Abdulkuddüs Yalçın bir konuşma yaptı.

Ölümden kurtuluşun olmadığını, her canlının bir gün öleceğini belirten Yalçın, "Elbette ki ölüm acıdır. Allah Kur'an-ı Kerim'de 'Sizin kendisinden kaçtığınız ölüm' diye buyurmuştur. Gerçekten insan ölümden kaçıyor. Elinden geldiği kadar ölümü ertelemeye çalışıyor. Özellikle nefis sanki ölüm kendisine gelmeyecekmiş gibi düşünüyor ve bu şekilde inanmaya çalışıyor. Fakat biz gözümüzle de şahit oluyoruz ki kimse ölümden kurtulamayacaktır." dedi.

Bu dünyanın imtihan yeri olduğunu ve vakti dolan herkesin mutlaka ölümle tanışacağını ifade eden Yalçın, "İnsan bu dünyaya iki yol arasından seçimini yapmak üzere gönderilmiştir. Allah'ın istediği tarafı tercih etmek ve orasını iyi öğrenmek için Allah zaman zaman peygamberler ve kitaplar göndermiştir. Her zaman insanı haberdar etmiştir. Bundan dolayı biz her zaman ölüme hazırlıklı olalım. Hastalıkla, ihtiyarlıkla, kazayla veya kalp kriziyle yani herhangi bir vesileyle öleceğiz. Allah'ın yanında eceller takdir edilmiştir. Takdir edilen eceller bir saat ileri veya geriye götürülmez. Saati geldiği zaman Allah emanetini alır." şeklinde konuştu.

Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet, vefat eden Hüseyin Kurt'a Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledikten sonra taziye evinden ayrıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler