Yapıcıoğlu: Maddi ve manevi açıdan terakki ancak değerlerimize sımsıkı sarılmakla mümkündür

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, toplumun ayrışmaya değil kaynaşmaya; kutuplaşmaya değil asgari müştereklerde buluşmaya ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı.

HÜDA PAR olarak bütün enerjileriyle herkesin huzur ve güven içinde yaşayacağı bir dünya için çalışmaya devam ettiklerini belirten Yapıcıoğlu; Kürtçe, Türkçe, Zazaca ve Arapça dillerinde halkın bayramını tebrik ettiği mesajında şunları söyledi:

"İçinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni barından rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı Ramazan-ı Şerif'i idrak ettik. Yüce Rabbimiz oruçlarımızı, sair ibadetlerimizi ve hayır dualarımızı dergâhında kabul eylesin.

Bizi bayrama eriştiren Allah-u Teâlâ'ya hamd olsun. Ramazan Bayramı, bir aylık zorlu arınma sürecinin ardından Rabbimizin biz kullarına sunduğu ilahi bir ikramdır.

Bayramlar Müslümanların sevinç, kardeşlik ve dayanışma günleridir. Bu günleri Allah'a yaklaşmaya bir vesile, Müslüman kardeşlerimizle bağlarımızı güçlendirme hususunda fırsat günleri olarak değerlendirmeliyiz.

İnsanlık ciddi buhranlar yaşamaktadır. Egemen güçler kendi emelleri için milyarlarca insanın emeğini sömürmekte ve geleceğini heder etmektedir. Mazlumlar İslam'ın adalet güneşinin yeniden yeryüzünü aydınlatmasını beklemektedir.

Hiç kuşkusuz adaletin yeniden tesis edilmesi ise Müslümanlar olarak önce özümüze dönmemize sonra inanç, düşünce, söylem ve eylem birliği içinde olmamıza bağlıdır. Müslümanların ittihadı hem âlemi İslam'ın hem de insanlığın zulümden kurtuluşuna vesile olacaktır.

Bu müstesna günler bize sorumluluklarımızı yeniden hatırlatmalıdır. Malum olduğu üzere hem ülkemizde hem diğer İslam beldelerinde Müslümanlar çeşitli sorunlarla mücadele etmektedir. İktisattan adalete, eğitimden sağılığa hatta siyasi temsiliyete kadar geniş bir yelpazeye yayılan bir yığın sorun çözüm beklemektedir.

Halkımızın ayrışmaya değil kaynaşmaya; kutuplaşmaya değil asgari müştereklerde buluşmaya ihtiyacı vardır. Toplumumuzun huzur ve selameti karşılıklı iyi niyete, insanlar arasında güvenin tesis edilmesine en önemlisi de hiç kimsenin haksızlığa ve zulme maruz kalmadığı, insanı ve adaleti önceleyen bir anlayışın hâkim olmasına bağlıdır. HÜDA PAR olarak bütün enerjimizle herkesin huzur ve güven içinde yaşayacağı bir dünya için çalışmaya devam ediyoruz.

İdrak etmekte olduğumuz bu bayram vesilesiyle bir kez daha ifade etmek isterim ki maddi ve manevi açıdan terakki ancak değerlerimize sımsıkı sarılmak ve birlikte hareket etmekle mümkündür.

Ramazan Bayramı'mızın hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, bütün İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum:

Bayramımız mübarek olsun.

İyda we mubarek be

Cejna we piroz be

Roşan şima bimbarek bo

İydikum Mubarek"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler