Yapıcıoğlu: Mehmet Yavuz'un ektiği tohumları sulayıp büyütmeye devam edeceğiz

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, insanların hem dünyasını hem de ahiretini mamur etmek için çalışmaya, Mehmet Yavuz'un ektiği tohumları sulayıp büyütmeye devam edeceklerini söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili olduğu süreçte kanser hastalığı nedeniyle 9 Ağustos 2019 tarihinde hastanede vefat eden merhum Mehmet Yavuz, vefatının dördüncü yıldönümünde HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partililer ve sevenleri tarafından mezarı başında dualarla yâd edildi.

Adıyaman Kâhta'da Hazreti Yusuf Mezarlığında medfun bulunan merhum Mehmet Yavuz, her yıl olduğu gibi bu yıl da kabri başında dualarla anıldı.

İkindi namazına müteakiben düzenlenen anma etkinliğine, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun yanı sıra çok sayıda partili ve merhumun sevenleri katıldı.


"Sürekli bir yerlere yetişmeye, bir şeyleri, yetiştirmeye çalışırdı"

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Yapıcıoğlu, "Genç yaşında ebediyete uğurlamamızın üzerinden 4 yıl geçti. Mehmet kardeşimiz olmaksızın yürüyüşe davamızın dördüncü yılını geride bıraktık. Bununla beraber yürürken ya da onun yürüyüşünü izlerken göze çarpan hususlardan bir tanesi de şuydu; Sürekli bir yerlere, bir şeylere yetişmeye çalışıyor, bir şeyleri yetiştirmeye çalışıyor gibiydi. Adeta lisanı haliyle, yaşantısıyla, yürüyüşüyle, işleri yürütmesiyle bize şunu söylüyordu; Zaman dardır, zaman kısadır, ömür kısadır, yapacak işler çoktur. Yol uzun, yürünmesi gereken mesafe çok uzundur. Bu uzun mesafeyi olabildiğince menzile yaklaşmak üzere kat etmek için boşa zaman geçirmemek lazım. Menzile doğru sürekli hareket halinde olmak lazım. Ve hayatıyla da bunu ispat etti, bize gösterdi. Gerçekten bizim için dünya hayatı için çok çok kısa bir ömür… Henüz 40'lı yaşlarda, 50'sine varmadan bizi burada bıraktı, Rabbine kavuştu. Rabbim rahmetiyle muamele eylesin, Rabbim gittiği yerde onu utandırmasın. Evet, çok güzel hizmetleri vardı ama inşallah Rabbimizden dileğim, Rabbim ona da bizlere de amellerimizle değil rahmetiyle muamele etsin." dedi.

"Kısacık hayat kalp kırmaya, menfaat peşinde koşmaya değmez"

Yapıcıoğlu, "Değerli dostlar! Elbette Mehmet Hoca'nın hayatından, onun bu dünyada yürürken bıraktığı izlerden çok uzun bahsedebiliriz. Fakat bence ölüm en büyük nasihattir. Mehmet Kardeşimiz yaşarken sözle belki burada bulunan pek çok insana nasihat anlamında pek çok şey söylemiştir ama dediğim gibi gidişiyle de erken vefatıyla da aslında hepimize bir nasihatte bulundu. Hepimize şunu söyledi; Bakın görüyorsunuz işte, ölüm her an her birimizi yakalayabilir. Hani bazen derler ya, her ölüm erkendir ama herkes de ölecek yaştadır. Buradan biz de kendimize bir hisse alıp gerçekten ömür kaç yıl olursa olsun hayatın çok kısa olduğunu idrak etmemiz ve bu kısacık hayatta kalp kırmaya değmediğini, bu kısacık hayat için, dünyalık menfaat için kavga etmeye değecek bir şey olmadığını, asıl gayenin ölüm sonrası işte şu kabir kapısının arkasındaki hayat için orada saadete erişmek, orada mutlu olmak, orada Allah'ın lütfuna, orada O'nun keremine, Allah'ın affına, mağfiretine mazhar olmak için koşmak ve yarışmak gerekir. Mehmet kardeşimiz de o yarışa koyulanlardan ve pek çoğumuzdan daha fazla öne çıkıp öne geçenlerden oldu. Yine de diyoruz, Rabbim ona da bize de rahmetiyle muamelede bulunsun." diye konuştu.

"Mehmet Yavuz'un ektiği tohumları sulamaya devam edeceğiz"

İnsanların hem dünya hem de ahiretlerinin mamur olması için çalışmaya devam edeceklerini belirten Yapıcıoğlu, "Evet dostlar! Hayat kısa, evet ölüm haktır, evet ölüm öldürülemiyor, evet kabir kapısı kapanmıyor. Öyleyse inşallah bizler hayatı boyunca o yürüdüğü yolda yürümeye devam edeceğiz ve insanların hem dünyasının mamur olması için hem memleketin dört bir tarafına huzurum hâkim olması için hem de inşallah şu kabir kapısının arkasındaki hayatlarında insanlarımızın başının dik olması, açık bir alınla, ak bir yüzle Rablerinin huzuruna çıkabilmesi için iyilik tohumları ekmeye devam edeceğiz. Mehmet Hoca'mızın ektiği tohumları sulayıp büyütmeye devam edeceğiz. Rabbim bizleri de mahcup etmesin, bizleri o yoldan ayırmasın. Hem ölümün hakikatini idrak eden hem de ölümden sonrası için olabildiğince, güç yetirebildiğince çalışan kullarından eylesin. Onu cennetiyle mükâfatlandırsın, bizi de orada onunla birlikte Hazreti Peygamber Aleyhisselatu Vesselam Efendimizin liva'ül hamd sancağı altında bir araya gelenlerden, Havz-ı Kevser'in başında toplananlardan eylesin inşallah." şeklinde konuştu.

Programa iştirak edenler ile kameralar aracılığıyla konuşulanları duyanlardan hem merhum Mehmet Yavuz için hem de kendisi için helallik isteyen Yapıcıoğlu, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Vefatının 4'üncü yıldönümünde burada bulunanlara ve bu kameralar aracılığıyla söylediklerimizi işitecek olanlara şu çağrıda bulunmak istiyorum! Lütfen haklarınızı helal ediniz. İnsanız, beşeriz, elbette bazen daraldığımız olmuştur. Bazen belki birbirimize sesimizi yükseltmişizdir. Belki bazen birbirimize hakkımız geçmiştir. Öncelikle aramızdan ayrılıp giden Mehmet Yavuz kardeşimize sonra bizlere de haklarınızı helal ediniz. Ve lütfen o ölüm gerçeğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayalım ve inşallah yaradılış gayemizi unutmadan Rabbimizi kendimizden razı edecek bir hayat sürmeye ve evlatlarımız da o şekilde bir hayat sürsün diye bir çaba içerisinde olmaya gayret sarf edelim."

Mehmet Yavuz kimdir?

1973 yılında Adıyaman'ın Kahta ilçesinde doğan Mehmet Yavuz, ilk öğrenimini Kahta Atatürk İlkokulu'nda, Ortaöğretim ve Liseyi ise Kahta İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Daha sonra Konya Selçuklu Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun olan Yavuz, bir süre öğretmenlik yaptı.

Yavuz, 2000'li yıllarda çeşitli kumpaslar sonucu hapsedilerek zindan süreci yaşadı. Yaklaşık 2 yıl cezaevinde kalan Yavuz, daha sonra Şanlıurfa'da özel bir dershanede öğretmenlik ve idarecilik yaptı.

HÜDA PAR ile aktif siyaset hayatına başlayan Yavuz, partisinin Genel Başkan Yardımcılığı, Parti Sözcülüğü ve Genel Başkan Vekilliği görevlerini de yürütüyordu.

Biri erkek 3’ü kız 4 çocuk sahibi olan Yavuz, 09.08.2019'da gece saatlerinde böbrek kanseri teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede ruhunu Rahman'a teslim etti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.