Yapıcıoğlu: Memleketin yaşadığı en ağır travmaların altında CHP zihniyetinin imzası var

CHP'nin "Biz değiştik, helalleşeceğiz" söylemine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, CHP'nin Cumhuriyet tarihi boyunca yaptıkları zulümlerden dolayı özür dilemediğinin altını çizidi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, beraberindeki heyet ile birlikte Erzurum hemşeri derneklerini ziyaret ederek, destek talebinde bulundu.

İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde bulunan Erzurum hemşeri derneklerine yaptığı ziyarette, Yapıcıoğlu'na, Genel Başkan yardımcılarından Abdullah Aslan, Mehmet Eşin ve İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik eşlik etti.

Yapıcıoğlu, sırasıyla Erzurum Çat Miroğlu Aile Derneği ve Arnavutköy Erzurumlular Derneği'ni ziyaret etti.

Yaptığı ziyaretlerde sürdürdükleri seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Yapıcıoğlu, 14 Mayıs seçimleri için destek istedi.


Önümüzdeki pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri için sandıkların kurulacağını hatırlatan Yapıcıoğlu, "Çalışma yapmak için 4 günden daha az bir zamanımız var. Cumartesi günü akşam saat 18'den sonra artık propaganda yasakları başlıyor. Siyasi partiler çalışmalarını sonlandıracaklar, herkes çekilecek kafasını ve vicdanını dinleyecek ertesi gün sabahleyin sandığa gidecek. Önümüzde iki ayrı pusula olacak, bir tanesi parlamentoda görev yapacak 600 milletvekili seçimi için her bir şehrin kendi payına düşen milletvekillerini göndermesi için yapacağı bir seçim. Bir tanesinde de memleketi, önümüzdeki 5 yıl boyunca idare edecek cumhurbaşkanını seçeceğiz. Seçimlere katılan çok sayıda parti var. Seçimlere katılan iki tane de büyük ittifak var. Her birisinde 6-7 partinin olduğu ittifaklar var ve bu her iki ittifakın birer cumhurbaşkanı adayı var. Bu cumhurbaşkanı adayları oyların büyük bir kısmını alacak." diye konuştu.

HÜDA PAR olarak Cumhurbaşkanlığı seçiminde mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı şartsız bir şekilde destekleme kararı aldıklarını belirten Yapıcıoğlu, CHP zihniyetinin milletin tarihiyle, örfüyle, geleneğiyle, inancıyla, kıyafetiyle, barışık olmadığını söyledi.

"CHP zihniyeti, memleketin yaşadığı en ciddi sorunların altında imzası olan bir zihniyettir"

Cumhurbaşkanlığı seçiminin parlamento seçiminden daha önemli olduğunun altını çizen Yapıcıoğlu, "İki zihniyet yarışacak. Bu zihniyetlerden bir tanesi CHP zihniyeti ki bu CHP zihniyeti memleketin yaşadığı en ağır travmaların, en ciddi sorunların altında imzası olan bir zihniyettir. Yani o sorunların sebebi olan bir partidir. Nedir bizim sorunlarımız? Tek parti döneminde; Aleviye dediler ki, 'Sen Alevisin, Müslüman değilsin' tepesine vurdular. Sünniye 'Sen fazla Müslümansın' diyerek tepesine vurdular. Kürt'e; 'Zaten senin yaşamaya hakkın yok' diyerek tepesine vurdular. Sünni, Alevi, dindar, Kürt düşman… Kim kaldı geriye? Bir avuç insan kaldı. Halbuki bu milletin içerisinde iç düşman ne demek? Vatandaş suç da işlese düşman değil düşman muamelesi olmaz. Öyle bir zihniyet ve sadece milletin bazı kesimleriyle değil; milletin tarihiyle, örfüyle, geleneğiyle, inancıyla da kıyafetiyle de barışık değil. Her şeye itiraz; adeta millete dedi ki biz sizi tamamen tepeden tırnağa değiştireceğiz ya bizim istediğimiz gibi olacaksınız ya da sopa başımızdan eksik olmayacak."

"CHP'nin sinesinde saklı olan kin ve adavet ağızlarından taşandan daha büyüktür"

CHP'nin "Biz değiştik, helalleşeceğiz" söylemine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Yapıcıoğlu, "Somut olarak biz şundan dolayı pişman olduk diye bir şey duydunuz mu? Duyamazsınız. Mesela biz tek parti döneminde Alevilere zulmettik dediler mi? Demediler. Biz tek parti döneminde dindar insanlara, dinini yaşamaya çalışan Müslüman halka haksızlık ettik; biz şalvarından, külahından, sakalından dolayı insanları astık, zulmettik. Biz sadece çocuklara Kur'an-ı Kerim öğrettiği için insanları idam ettik. Bundan dolayı pişmanız, özür diliyoruz diye bir cümle duydunuz mu? Duyamazsınız. Çünkü yarın bir gün onların karşısına çıkacak. Şalcı Bacıyı Erzurum'da biz astık, zulmü ettik demezler. Keşke Rize'yi denizden savaş gemileri ile topa tutmasaydık demezler, demeyecek. Sadece soyut olarak 'Bazı yanlışlar yapılmıştır, biz değiştik, onları telafi edeceğiz, bizim artık milletin örtüsüyle, milletin inancıyla, şununla, bununla kavgamız yok.' Bunu söylüyorlar. Kim söylüyor? Adayları söylüyor. Olabilir, daha önce de söyledim niyet sorgulamıyorum Kemal Bey değişmiş olabilir, gerçekten değişmiş olabilir ama aynı partinin sözcüleri çıkıp; '5-6 yaşındaki çocuklara Kur'an-ı Kerim öğretilmesi de neymiş? Bu orta çağ zihniyetidir, orta çağ karanlığına geçit vermeyeceğiz' dedi mi? Ben de şunu söylüyorum; bu onların ağızlarından taşan kısmıdır, emin olun sinelerinde saklı olan bu kin ve adavet daha büyüktür." dedi.

"Kimse kimseye taş atmasın, çünkü herkesin siyaset yapma hakkı vardır"

Son günlerde partilerine yapılan provokatif saldırılar hakkında değerlendirmelerde bulunan Yapıcıoğlu, "Özgürlük diyorlar… biz Trabzon'da stant açtığımızda insanları bizim üzerimize kışkırtıyorlar. Sonra diyorlar ki, 'Bunların Trabzon'da ne işi var'. Bir de Kemal Bey çıkmış, 'Her siyasi görüşe benim saygım var, bu benim işim' diyor. Peki ben kimim? Hani saygı? Onlara taş attılar kınadık, şu anda bir daha kınıyorum. Kimse kimseye taş atmasın, çünkü herkesin siyaset yapma hakkı vardır.

Doğrusu bu bir provokasyondur. Bu nasıl bir taşmış ki burada milyonluk miting olmasına rağmen Türkiye, İstanbul'u bıraktı Erzurum'u konuşmaya başladı. Mersin'de bizim büromuza bomba attılar, bombanın sesini kimse duymadı ama taşın cama çarpma sesi bombanın sesini bastırdı. Birkaç tane taş attılar bir kişinin kafası kırıldı, bizim 3 tane kardeşimize silah ve bıçaklarla saldırarak yaraladılar; bir tanesi hastanelik oldu, ciddi bir yara aldı, fakat birisinin bacağına çarpan taş kadar gündem olmadı." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.