Yapıcıoğlu: Siyasi çizgisinden dolayı hiç kimseye şiddet kullanılmamalı

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin en çok etkilediği illerden Malatya'da temaslarını sürdüren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kentte yaptığı incelemelerin ardından gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Malatya'da depremzedeler için kurulan Teknokent Konteyner Kent'i ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, vatandaşlara geçmiş olsun temennilerinde bulunurken Malatya'nın Kale İlçe Kaymakamı Mustafa Aksoy, Konteyner Kent ile ilgili bilgilendirmede bulundu.


Kentte incelemelerini sürdüren Yapıcıoğlu'nun ikinci durağı Koordinasyon Merkezi oldu. Malatya'da depremin ilk anından beri vatandaşların yaralarını sarmak için seferber olan Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO EBRAR'ın Malatya Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Burada çalışan gönüllülere kolaylıklar dileyen Yapıcıoğlu, kardeş kuruluşlar tarafından oluşturulan psikososyal alanda çocuklarla yakından ilgilendi.

download.png

Ziyaretlerin ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, İYİ Parti'nin İstanbul İl Başkanlığına isabet eden kurşunla ilgili sorulan soruya verdiği yanıtta, seçime giderken siyasilerin kullandığı dilin çok sertleşmesinin bu tip olaylara davetiye çıkardığına dikkat çekti.

Yapıcıoğlu, depremin üzerinden yaklaşık 2 ayın geçtiğini belirterek depremin çapı, büyüklüğü, etkilediği alan, oluşturduğu tahribat, meydana gelen yıkım, can kayıpları ve maddi hasarının büyüklüğü göz önüne alındığında yaraların önemli oranda sarıldığını ancak küçük detaylarda hala çözülmeyi bekleyen sorunların bulunduğuna işaret etti.

Yapıcıoğlu, "Bu yaraların öyle çok kısa bir sürede tamamıyla sarılamayacağını kabul etmek gerekir. Fakat şükür ki bu son 2 günde, özellikle Adıyaman ve Malatya'da gördüğümüz manzara; işlerin bir rutine bindiği ve inşallah vatandaşların kalıcı konutlara yerleşmesiyle de bu yaraların tamamen sarılacağı yönünde bir ümidimiz var. Vatandaşların talepleri, ihtiyaçları önemli oranda karşılanıyor. Belki bazı detay sayılabilecek nitelikte talepler var." diye konuştu.

Malatya'da küçük ölçekli bir ilçe ebadında bir konteyner kenti ziyaret ettiklerinin altını çizen Yapıcıoğlu, "Yaklaşık 10 bin vatandaşımızın barındığı konteyner kentimizi ziyaret ettik. Orada vatandaşlarla temaslarda bulunduk. Sosyal donatı alanlarında; mescidi, yemekhaneyi, iftar çadırlarını gördük. Elbette bunlar kalıcı konutların olduğu, vatandaşın normal hayatına döndüğü bir şeyle kıyas edilemez ama o depremin ilk günlerindeki manzarayla kıyaslandığında vatandaşı memnun gördük. İnşallah bir an önce kalıcı konutlar tamamlanır da vatandaşlar da normale döner." temennisinde bulundu.

"Gerek kamu gerekse hayırseverlerin yardımlarıyla depremzedelerin ihtiyaçları önemli oranda karşılanıyor"

Adıyaman ve Malatya'daki bazı esnafa ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Yapıcıoğlu, "Özellikle konteyner kentinin önünde barakalar ya da konteynırlar içerisinde ya da seyyar bir şekilde arabaların içerisinde bir şeyler satmaya çalışan esnafımızı gördük. Elbette şu anda esnafın yapmış olduğu iş hacmi itibariyle henüz kat etmesi gereken çok mesafe var. Hem kamu hem de sivil toplumun yardımlarını sürdürmesi gerekir. Allah kimseyi yardıma muhtaç duruma düşürmesin ama birilerinin yardıma ihtiyacı olduğu zamanda da kimseyi yardımsız bırakmasın. Çok şükür milletçe hem sivil toplum kuruluşlarıyla hem dernek ve vakıflar aracılığıyla hem de hayırsever vatandaşlarımızın gönderdiği yardımlarla vatandaşların ihtiyaçlarının önemli oranda karşılanmış olduğunu gördük. İnşallah artık o detay olarak görülen ihtiyaçlar konusunda da her gün daha iyi bir noktaya geliriz. Biz de geziyoruz, vatandaşlara belki sıcak bir dokunuş, onların unutulmadığını onlara hissettirmek, belki onlarla bir sofraya oturup hasbihal etmek için çalışıyoruz. Tabi varsa bir sorun onu da ilgili yerlere iletmek suretiyle o eksikliklerin bir an önce giderilmesi konusunda katkımız olursa oda bize mutluluk verecektir." dedi.

"Siyasi çizgisinden dolayı böyle bir şiddet eylemi kabul edilemez"

İstanbul'da İYİ Parti'nin İl Başkanlığına isabet eden kurşunla ilgili sorulan bir soruya verdiği yanıtta Yapıcıoğlu, "Evet arkadaşlarım ilettiler, ben detaylara çok vakıf değilim ama saldırının sadece ufak çaplı maddi bir hasarla atlatılmış olması işin sevindirici tarafı. Kınıyorum… hiçbir siyasi partiye siyasi düşüncelerinden ya da takip ettiği siyasi çizgiden dolayı böyle bir şiddet eylemi gerçekleştirilemez, bunu mazur gösterecek, bunu haklı gösterecek hiçbir gerekçe olamaz. Her siyasi partinin kendine göre siyasi bir duruşu, bir fikri, bir siyaseti vardır ama siyasetçiler olarak şunu da unutmamamız lazım. Dilimizi mutlaka yumuşatmamız lazım. Dilin çok sertleşmesi sanki seçime değil de savaşa gidiyormuşuz gibi bir dilin kullanılması maalesef bu tip olaylara davetiye çıkarıyor. Öyleyse biz siyaset erbabı söyleyeceğimiz sözlerin nereye varabileceğini kestirebilmemiz gerekir, ona göre bir dil kurmamız gerekir." dedi.

"Kabul edilemez bir olay" olarak nitelediği saldırıyı şiddetle kınayan Yapıcıoğlu, "Hiç kimseye, hiçbir partiye, hiçbir şahsa veya hiçbir kuruma… ifade ettiklerinden dolayı ya da siyasi çizgilerinden dolayı şiddet kullanılamaz, böyle bir olaya tevessül edilemez, inşallah bir daha yaşanmaz." diye konuştu.

"Provokatörlere fırsat verilmemeli, meydan onlara bırakılmamalı"

Birilerinin vatandaşları provoke etmek için yoğun bir çaba içerisinde olduğuna vurgu yapan Yapıcıoğlu, "Önceki gün Batman'da yapıldığı söylenen bir sokak röportajı üzerinden biz de linç kampanyasına maruz kaldık. Sonradan onun bir kurgu olduğu açığa çıktı. Bu tip provokatif haberleri yayanlar ya da insanları birilerine, bir yerlere, bir gruba karşı kışkırtmaya çalışanlarla da mutlaka mücadele edilmeli, provokatörlere fırsat verilmemeli, meydan onlara bırakılmamalıdır." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyetin, Malatya temaslarına devam edeceği belirtildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.