​​​​​​​Yapıcıoğlu: Siyasi tercihinden dolayı kimseye düşman olarak bakmadık, bakmayacağız

Bursa'da Muşlu hemşerilerle bir araya geldiği toplantıda konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Biz asla şu veya bu adaya oy vermiş herhangi bir kardeşimizi tercihinden dolayı öteki olarak görüp ona düşman veya hain nazarıyla bakmadık."

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim çalışmaları kapsamında Bursa'da bir dizi temaslarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Nilüfer'de bulunan Muş İli Kültür Eğitim Kalkındırma Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (Muş İlder) yetkilileri, üye ve gönüllüleriyle bir araya geldi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Muş İlder Başkanı Mehmet Akif Bingöl, yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi verip toplantıya iştiraklarından dolayı HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'na teşekkür etti.


"Hiç kimseyi tercihinden dolayı öteki olarak görüp ona düşman veya hain nazarıyla bakmadık, bundan sonra da bakmayacağız"

İkinci tur seçiminin önemi ile ilgili konuşan Yapıcıoğlu, "Gittiğimiz yerlerde kardeşlerimizden, hemşerilerimizden, vatandaşlarımızdan ikinci turda da Sayın Cumhurbaşkanımıza, istikrara, güvene oy vermelerini istiyoruz. İnşallah memleket önümüzdeki 5 yıl için daha iyi hizmet görecek. Bu bizim görüşümüz. Elbette farklı düşünen kardeşlerimiz vardır. Biz başından beri 'Seçime giden partiler bizim düşmanımız değil siyasi rakiplerimizdir' diyoruz. Defalarca 'Seçime gidiyoruz, savaşa değil' diye çağrı yaptık. Bu cümlemiz daha sonra başka genel başkanlar tarafında da ifade edildi. Fakat maalesef bir düşmanlaştırma, öcü gösterme, kutuplaştırma siyaseti bu seçimlerde öncekilere oranla biraz daha sert bir şekilde devam ediyor. Bunu yanlış gördük, yanlış görüyoruz ve bundan sonra da Allah'ın izniyle o siyasete, o üsluba girmeyeceğiz. Doğru olarak bakmadık, bundan sonra da bakmayacağız. Biz yine durduğumuz yerdeyiz. Siyasi partiler birbirinin rakibidir, düşmanı değildir. Bu yüzden biraz önce söylediklerimizin üzerine şunu bina etmek istiyorum. Biz asla şu veya bu adaya oy vermiş herhangi bir kardeşimizi tercihinden dolayı öteki olarak görüp ona düşman veya hain nazarıyla bakmadık, bundan sonra da bakmayacağız. Seçimin ikinci turunda ipi kim önde göğüslerse göğüslesin herkesin bu sonucu kabullenmesi ve o kişinin tüm memleketi idare edecek olan cumhurbaşkanı olduğunu içine sindirmesi gerekir. Seçilen kişi sadece kendi partisinin ya da sadece kendisine oy verenlerin değil memleketin cumhurbaşkanı olacak. Bunu bilmemiz, ona göre cümlelerimizi kurmamız, ona göre adımlarımız atmamız gerekiyor." diye konuştu.

"Karşısındakini aptal yerine koyanın kendisi aptaldır"

Bediüzaman Said Nursi'nin 'Antranik'in eli ile Enver'e, Venizelos'un eli ile Said Halim'e vurmam; benim nazarımda vuran da sefildir.' şeklindeki sözlerine atıfta bulunan Yapıcıoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Hükümetimiz yanlış mı yaptı onun hesabını biz sorarız. Bırakın hükümeti, biz Biden'ın eli ile Erdoğan'a vurmayız. Biz Macron'un eli ile Kılıçdaroğlu'na da vurmayız. Biz Putin'in eli ile Bahçeli’ye, Akşener'e ya da diğerlerine vurmayız. Bizim kendi sorunlarımız bizim aramızdadır. Biz birbirimiz ile bazı konularda farklılaşabiliriz; bazen sert de tartışırız ama elin gâvuru işimize elini, burnunu soktuğunda bir olur hep beraber ona vururuz. Bu nedenle diyoruz ki; önümüzdeki seçim de dışardan müdahale etmeye çalışanlara en azından had bildirme seçimidir. Siz karışamazsınız kardeşim demek bir tek yolla mümkündür. Yarın öbür gün muhtemel ki CHP'nin sözcüleri çıkarak; Amerika bizi sevmiyor, kaybedelim diye böyle söylüyor diyebilir. Derler, diyebilirler ama kimse aptal değil. Sadece kim aptal biliyor musunuz? Karşısındakini aptal yerine koyanın kendisi aptaldır."

"Vatandaşın tercihinin sandığa yansımasını temenni ediyoruz"

Siyasi tercihlerinden dolayı hiç kimseyi ötekileştirmediklerini de vurgulayan Yapıcıoğlu, "Farklı yönlerde oy kullananlar da bizim kardeşimizdir. Hiç kimse düşmanımız değildir. Hiç kimseyi ötekileştirip düşmanlaştırmayacağız. O kardeşlerimize diyoruz ki kararınızı gözden geçirin. Ama biz hiç kimseye manipülasyonla, baskıyla, tehditle ya da şantajla, iradesine baskı kurma yöntemi ile kararını değiştirme taraftarı değiliz. İstiyoruz ki vatandaş kendi iradesi ile karar versin ama bildiğimiz doğruları kandırmadan, çarpıtmadan, insanları aptal yerine koymadan izah etmeye çalışıyoruz. Keşke rakiplerimiz de böyle yapsa ve bütün vatandaşlarımız özgür iradeleri ile iradesini sandığa yansıtsa, sandığa yansıyan neyse olduğu gibi sandıkta çıksa." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.