Yapıcıoğlu'ndan ikinci turda da Erdoğan'ı destekleme çağrısı

Yapıcıoğlu'ndan ikinci turda da Erdoğan'ı destekleme çağrısı

İstanbul'da Bitlislilerle bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, birinci tur cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyenlere rehavete kapılmadan ikinci turda da desteklemeleri çağrısında bulundu.

İstanbul'da yoğun bir tempo ile seçim çalışmalarını sürdüren ve halkın farklı kesimleri ile buluşmaya devam eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Küçükçekmece ilçesi Mehmet Akif Mahallesi'nde ikamet eden çok sayıda Bitlisliler ile bir araya geldi.

İkinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili konuşan Yapıcıoğlu, "Pazar günü sandığa gideceğiz. 14 Mayıs günü bir sandık önümüze geldi. Milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı için seçim yaptık. 15 ayrı partiden temsilciler meclise girdi. Bu memleket hepimizin, hepimiz burada yaşıyoruz. Vatandaşlarımız farklı siyasi görüşlerden farklı memleketlerden olabilirler. Hatta farklı inançlardan ve mezheplerden de olabilirler. Sonuçta hepimiz aynı memlekette yaşıyoruz. Ortak sorunları birlikte çözme konusunda bir irade ortaya koyabilirsek farklılaştığımız konularda da elbette ortak bir nokta buluşmak için kendi adımıza ortak bir irade ortaya koyabiliriz." dedi.

"Mutlaka tekrar sandığa gidin ve desteğinizi ikinci turda da sürdürün"

Yapıcıoğlu, "Birinci turda cumhurbaşkanı seçilmedi ve ikinci tur için iki aday kaldı. Önümüzdeki pazar günü bunun için tercihte bulunacağız. Hangi aday bir oy fazla alırsa o cumhurbaşkanı olacak. HÜDA PAR olarak tavrımızı biliyorsunuz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı tercih ettiğimizi söylemiştik. Birinci turda yüksek oy almasına rağmen yüzde 50'i geçemediği için seçim ikinci tura kaldı. Oyu az olan adaylar da birer tavır belirledi. Dün Sinan Oğan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, bugün Ümit Özdağ ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun destekleyeceğini açıkladı. Millet İttifakı içerisinde bazı gerginlikler yaşandı. Aslında büyük bir ihtimalle seçim bitti. Biliyorsunuz ki orada HDP'nin de desteği vardı. Özellikle bugün Ümit Özdağ'ın Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı protokol ile ilgili bazı partiler rahatsızlıklarını dile getirdi. Yarın kararlarını açıklayacaklarını söylediler. DEVA ve Gelecek Partisi'nden de bazı itirazlar yükseldi. Aslında büyük bir ihtimalle seçim bitti. Kanaatim o ki Kılıçdaroğlu birinci turda aldığı oyları da alamayacak. Ancak şuna dikkat etmek gerekir! Birinci turda Erdoğan 27 milyon oy aldı. Kılıçdaroğlu ise 25 milyona yakın oy aldı. Diyelim ki Kılıçdaroğlu'nun oyu 22 milyona düşse ve öte taraftan 'nasılsa Erdoğan kazandı, sandığa gitmeye gerek yok' dese Kılıçdaroğlu kazanabilir. Bu konuda Erdoğan'a destek verilmesi gerektiğini düşünenlere tekrar hatırlatıyoruz. Mutlaka tekrar sandığa gidin ve desteğinizi ikinci turda da sürdürün." diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.