Yapıcıoğlu'ndan İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği'ne ziyaret

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) yönetimiyle bir araya gelerek İzmir depremi sonrası yaşanan mağduriyetlerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

İZDEDA Başkanı Haydar Özkan deprem sonrası yaşanılan mağduriyetler hakkında HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'na bilgi verdi.


Karşılıklı görüşmenin ardından İLKHA'ya konuşan Özkan, deprem konutlarının inşasında faizsiz kredi taleplerinin tam olarak karşılanmadığını belirtti.


İZDEDA Başkanı Haydar Özkan

Az hasarlı konut sahiplerinin de depremzede olarak kabul edilmesini talep eden Özkan, deprem konutlarıyla alakalı gelinen süreci şöyle özetledi:

İzmir depreminin üzerinden 21 ay gibi bir süre geçti. Bizim burada 79 bin 272 adet bağımsız bölümümüz hasar gördü ağır ve orta hasarlı şeklinde. Az hasarlı konutlarımız 67 bin civarında. Buradan devletimizin yapmış olduğu 5 bin civarında konut var. Onların da yüzde 40'ı teslim edildi, geri kalan bölümünün de yıl sonuna kadar teslim edileceği söyleniyor. Bizim inşamız için gerekli olan kredi talebimiz vardı, sıfır faizle 2 yıl ödemesiz 18 yıllık kredi talebimiz vardı. Bu kredi talebimiz bu şekilde karşılanmadı. 2 yıl ödemesiz bölümünü gerçekleştiremedik ama 1 yıl ödemesiz 12 yıl şeklinde bir kredi cevabı ile karşılaştık. Bizim şu andaki isteklerimizi çok fazla karşılamazsa da en azından kötünün iyisi diyoruz. Az hasarlılarımızın da depremzede olarak görülmesini istiyoruz. Bizim İzmir'deki yıkılan ve yıkılacak olan binaların hepsi depremden dolayı yıkıldı ve yıkılacak. Biz bunu özellikle belirtmek istiyoruz.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu

Görüşme sonrası konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İzmirli depremzedelerin yaralarının henüz tam olarak sarılamadığına vurgu yaptı.

Yapıcıoğlu, "Depremzedeler Derneğimizi ziyaret ettik. Başkanımız Haydar Bey zaten işin sayısal ve teknik boyutu ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Bizim burada yapmaya çalıştığımız depremzede olan İzmirli vatandaşlarımıza yapmış oldukları çalışmalarda nasıl bir katkı sunabiliriz, kendi haklı ve meşru taleplerinin yerine getirilmesi için taleplerinin takipçisi olarak gerek yerel yönetime gerekse merkezi hükümete bu talepleri taşıma ve işin takipçisi olma noktasında nasıl bir katkı sunabiliriz, onu konuştuk, teknik bazı bilgiler aldık. Evet depremin üzerinden az önce başkanın da dile getirdiği gibi 21 ay geçmesine rağmen henüz yaralar tam olarak sarılabilmiş değil. Bu yaraların tam anlamıyla ve bir an önce sarılması için elimizden gelen katkıyı sunmaya gayret sarf edeceğiz. Onlar zaten epey bir mesafe kat etmişler. Çok ciddi çalışmaları var. Belki onların o oluşturduğu dağın üzerine bir çakıl taşı koyma mesabesinde de olsa biz de inşallah katkımızı vermeye gayret sarf edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu, ziyaretin ardından Yıldız FM'in canlı yayın konuğu oldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.