Yapıcıoğlu'ndan Mersin'deki seçim standına yönelik silahlı saldırıya ilişkin açıklama

Yapıcıoğlu'ndan Mersin'deki seçim standına yönelik silahlı saldırıya ilişkin açıklama

Mersin'in Akdeniz ilçesinde partilerinin seçim standına yönelik gerçekleşen silahlı saldırıya ilişkin açıklamada bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Emperyalistlere, kuklalarına ve kiralık katillerine boyun eğmeyeceğiz." dedi.

Sosyal medya Twitter hesabı üzerinden, saldırıya tepki gösteren Yapıcıoğlu, heybelerinde millete hizmet adına bir şey bulunmayanların, çapsızlıkları konuşulmasın diye kendilerini hedef gösterdiklerini belirtti.

Daha önce paylaştığı "Bir kez daha diyoruz ki savaşa değil seçime gidiyoruz! Ancak siyasi partilere yönelik şiddet eylemleri artıyor. Hangi partiye yapılırsa yapılsın hepsini kınıyorum. Tüm siyasi partileri provokatörlere karşı mücadeleye çağırıyorum. Milletimizin iradesi özgürce sandığa yansımalıdır. Şiddet, hiç kimseye kazandırmaz." Twittini alıntılayan Yapıcıoğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Savaşa değil, seçime gidiyoruz. Fakat millete düşman, memlekete zararlı mahlukat bizi tehdit etmeye ve kökleri kazınması gerekenler olarak göstermeye devam ediyor. Bizi korkutup yıldıramayacaklarını biliyorlar. Heybelerinde millete hizmet adına bir şey bulunmayanlar, çapsızlıkları konuşulmasın diye bizi hedef gösteriyor. 5 gün önce Mersin'de seçim büromuza EYP ile saldırı düzenlendi, bugün tanıtım standında görevli gençlerimize silahla ve bıçakla saldırdılar. Üç kardeşimizi yaraladılar. Acil şifalar diliyorum. Bu saldırılar 14 Mayıs seçimleriyle ilgili tavrımızın doğruluğunu teyid etmiştir. İnşaallah bu faşist zihniyetin kökü kazınıncaya kadar hürriyet ve adalet mücadelemiz sürecek. Emperyalistlere, kuklalarına ve kiralık katillerine boyun eğmeyeceğiz."

Savaşa değil, seçime gidiyoruz. Fakat millete düşman, memlekete zararlı mahlukat bizi tehdit etmeye ve kökleri kazınması gerekenler olarak göstermeye devam ediyor.

Bizi korkutup yıldıramayacaklarını biliyorlar. Heybelerinde millete hizmet adına bir şey bulunmayanlar,… https://t.co/ZIrB1fZSEw

— Zekeriya Yapıcıoğlu (@zyapicioglu) May 1, 2023
(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.