Yapıcıoğlu'ndan Şehit Sacit Pişgin'in ailesine taziye ziyareti

Yapıcıoğlu'ndan Şehit Sacit Pişgin'in ailesine taziye ziyareti

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Yüreğir ilçesinde kurulan taziye çadırında hem taziye dilekleri sundu hem de taziyeleri kabul etti.

Taziye çadırında bir süre kalan Yapıcıoğlu, ardından şehidin ailesinin evine giderek taziyelerini sunup sabır temennisinde bulundu.

Şehidin 'Rabbim Allah'tır' dediği için zulmen öldürüldüğünü, yaşananın imtihan olduğunu ancak en ağır imtihanı ailesinin geçireceğini belirten Yapıcıoğlu, Allah'u Teâlâ'nın imtihanın ağırlığına göre sabır vereceğine inandığını söyledi.

download.png
Şehidin dünya imtihanının erken tamamlayarak Rabbine kavuştuğunu ve günü geldiğinde herkesin dünyadan göçüp gideceğini vurgulayan Yapıcıoğlu, "İnşallah o gittiği yerde başı diktir. İnşallah hesabı kolaydır. Çünkü o 'Rabbim Allah'tır' dediği için ve üstelik namazdayken zulmen öldürüldü." dedi.

Evden ayrılacağı sırada şehidin hanımı, eşinin sürekli davasını önceleyip dert edindiğini dile getirdi.

"Kadın ifsat olursa toplum ifsat olur"

Evden ayrılıp kadınlar için Gelinkayalılar Derneği'nde kabul edilen taziyeye katılan Yapıcıoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Kadın ifsat olursa toplum da ifsat olur. Çünkü kadınlar toplumun yarısıdır ama geri kalan yarısını da yine onlar yetiştirir. İyiliği ortadan kaldıracak çalışmaları engellemek istiyorsak iyiliği ömür boyu yaymalı ve gelecek nesilleri, evlatlarımızı ona göre yetiştirmeliyiz ki bizi öldürmeye kast edenler bile geldiklerinde bizde hayat bulsun. Bunun için çaba sarf edelim ki onların evlatları katillere benzemesin. Bunun için her birimize sorumluluk düşüyor. Yükümüz ağırdır ama emin olun ki eğer o yükün hakkını vererek taşıma noktasında muvaffak olabilirsek ona göre de mükâfatı büyük olacaktır. Allah'u Teâlâ bizi rızasına yaklaştıracak amelleri işlemeyi bizler için kolaylaştırsın." diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.