Yaptıkları hataların hesabını vermelidirler

Yaptıkları hataların hesabını vermelidirler

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı, Türkçe 6'ncı sınıf ders kitabının 13'üncü sayfasında "ayılı" karikatürü yayımlayanların, yaptıkları hatanın hesabını vermeleri gerektiğini belirtti.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Mardin Şubesi, "Genişletilmiş İl Divan Kurulu" toplantısını Mardin Öğretmen Evi'nde gerçekleştirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyüp Değer, kamu çalışanlarının geçmiş dönemlerden gelen özlük ve mali haklarının tamamının kısa süreçlerde halledilmesinin mümkün olmadığını belirterek, bunun mücadelesine devam edeceklerini söyledi.

Değer, "Ortaokul 6'ncı sınıf Türkçe kitabının 13'üncü sayfasındaki karikatür malumunuz medyada ve Türkiye gündeminde yer edinmiştir. Eğitimcilerin dikkati sayesinde çocuklarımıza dağıtılmadan imha edilen bu sayfanın okullarımıza dağıtımı yapılıncaya kadar Talim Terbiye Kurulu başta olmak üzere birçok denetimden geçildiği söylenen kitaplar, çocuklarımızın seviyesine uygun olmayan bu kadar bariz bir karikatür nasıl gözden kaçırmıştır. Kitabın onayını verip okullarımıza kadar ulaşmasını sağlayanlar yaptıkları hataların hesabını vermelidir." dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ise "Sendika olarak kurulduğumuz günden bugüne hep hak ve emek mücadelesi verdik. Bu mücadele neticesinde geldiğimiz nokta son derece önemli. Tabi, bu mücadeleyi verirken sadece biz emeğin, özlük haklarının mücadelesini vermedik. Aslında aynı zamanda özgürlüğün, özgürlüklerimizin de mücadelesini verdik. Malumunuz, kurulduğumuz 1992 yılından bugüne kadar ülkemiz birçok badire atlattı ve atlatmaya devam ediyor. Bu süreçte sendika olarak çok ciddi anlamda inisiyatif almış olduk. Zor dönemlerin sendikası olduk ve zor dönemlerde ciddi sınavları vererek geçtik." ifadelerini kullandı.

"Son dönemde ülkemiz üzerinde çok ciddi operasyonlar yapıldı." diyen Çakırcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazen içeride, bazen dışarıda operasyonlar yapılmakta. Suriye üzerinden operasyonlar yapılmakta, içeride terör üzerinden operasyonlar yapılmakta. Aslında bu, bölgemizin ciddi anlamda bir savaş içerisine girdiğinin de göstergesi. Yani küresel güçlerin bu bölge üzerinde çok ciddi plan ve projeler yürüttükleri malum. Suriye'de yaklaşık 5 yıldır bir sıcak çatışma devam ediyor. Bölgemizde terör örgütleri üzerinden bir süreç devam ediyor ve bölge insanı, ülkemiz insanı yıldırılmaya çalışılıyor. Buna rağmen biz, ülke insanları olarak dimdik ve diri bir şekilde ayaktayız."

"Hedeflediğimiz rakam bu değil"

Toplu sözleşme masasına hazırlıklı oturduklarını da sözlerine ekleyen Çakırcı, "Biz bir emek hareketiyiz, emek hareketi olarak da geçen ay toplu sözleşme imzaladık. Toplu sözleşmeye ciddi hazırlıklarla katılımımız oldu. Bunu, kamu çalışanlarının taleplerini dikkate alarak toplu sözleşme masasına gittik ve toplu sözleşme masasında da ülkenin şartları, ekonomik durumlarını dikkate alarak hükümeti sıkıştırabildiğimiz kadar sıkıştırdık, gelebileceğimiz en olumlu rakama geldik ve imza attık. Hedeflediğimiz rakam elbette bu değildi. Biz bundan daha fazlasını hak ettiğimizi düşünüyoruz ve burada da hak ettiğimizin bir kısmını almış olduk. İnşallah bundan sonraki süreçlerde de daha önceki yıllarda olduğu gibi yeni kazanımlar ekleyerek yolumuza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Toplantıya; Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Çakırcı, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Mardin İl Başkanı Mustafa Aydın, Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Değer ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.