Yaptırım kararına karşı Belarus'tan karşılık: "Avrupa’ya gidecek mültecileri tutmayacağız"

Yaptırım kararına karşı Belarus'tan karşılık: "Avrupa’ya gidecek mültecileri tutmayacağız"

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, mültecilerin kendi ülkesine gelmediğini, Avrupa'ya gitmek istediğini belirterek, "Avrupa’ya gidecek mültecileri tutmayacağız" dedi.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Batı’nın yaptırım kararlarına karşılık, Avrupa’ya gitmek üzere Belarus’a gelen mültecileri ülkede tutmayacaklarını söyleyerek, "Polonya, Litvanya, Letonya, Ukrayna ile sınırlarımızı kapatacağımızı ve Afganistan, İran, Irak, Libya, Suriye, Tunus’tan gelen mülteciler için ‘yerleşim yeri’ haline geleceğimizi düşünenler yanılıyorlar. Biz, hiç kimseyi tutmayacağız. Onlar bize gelmiyorlar, aydınlanmış, sıcak, rahat Avrupa’ya gidiyorlar." dedi.

Lukaşenko, Belarus’un Avrupa Birliği (AB) ile Geri Kabul Anlaşması’nı askıya alma sürecini de hatırlatarak, Rusya ve Belarus’a yönelik Batı’nın tutumlarından sonra artık savaştan kaçan insanları kendilerinin alamayacağını ifade etti.Lukaşenko, 23 Mayıs’ta Atina-Vilnius seferini yaparken bomba ihbarı üzerine Minsk'e acil iniş yapan Ryanair uçağı hadisesinin yaptırımlara sadece “resmi gerekçe” teşkil ettirildiğini ifade ederek, bütün bunları Batı’nın sadece kendi ticari işlerine alan açmak amacıyla yaptığını dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.