Yardım edin üşüyoruz!

Yardım edin üşüyoruz!

Ailelerine para göndermek için Konya'ya çalışmaya gelen Suriyeli gençler barınacak bir ev bulamadıkları için yatmak zorunda kaldıkların parklarda geceleri çok üşüdüklerini dile getirdiler.

KONYA - Suriye'de devam eden savaş yüzünden ailelerinin perişan durumda olduğunu belirten gençler, çalışıp kazanacakları paraları ailelerine göndermek amacıyla geldikleri Konya'da barınacak ev bulamadıkları için yatmak zorunda kaldıkları parklarda geceleri çok üşüdüklerini söylediler.


Şems-i Tebrizi Parkı'nda yatan Suriyeli gençlerden Ahmet Hemmadi, "Biz yaklaşık on beş genç bu parkta yatıyoruz. Savaştan dolayı Suriye'de çalışma imkânı olmayınca Konya'ya çalışmaya geldik. Maksadımız aç ve perişan olan ailelerimizin maddi sıkıntılarını gidermek. Onlara para gönderebilmemiz için iş bulmamız lazım. İş bulamadığımız gibi bu soğuk havalarda geceleri parkta yatmak zorunda kalıyoruz. Bazen karşımızda olan Şerafettin Camisine yatmaya gittiğimizde izin verilmiyor dışarı çıkarılıyoruz. Sıcacık evlerinde yatan Konyalı kardeşlerimize ve yetkililere sesleniyoruz; başımıza bir musibet geldi, memleketinize sığındık. Kardeşlerinize sahip çıkın. Bize ya kiralık ev veya spor salonları gibi yerlerde barınmamızı sağlamanızı istiyoruz." dedi. (İlyas Yavuz -İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.