Yardım kuruluşları Afrika’da

Yardım kuruluşları Afrika’da

Uluslararası insani yardım kuruluşları Avrupa Yetim-Der ile IHO-EBRAR, Afrika'daki muhtaçlara yardım için Uganda’ya gittiler.

Dünyanın çeşitli coğrafyalarında yüzbinlerce yetim ve ihtiyaç sahibine yardımlarda bulunan Avrupa Yetim-Der ile IHO-EBRAR, ihtiyaç sahiplerine daha fazla ulaşmak için Kurban Bayramı’nda dünyanın birçok bölgesinde olduğu gibi Afrika bölgesindeki muhtaçların yanında olacak.

Afrika’da yardım faaliyetleri yürüterek muhtaçların yüzünü güldüreceklerini belirten Avrupa Yetim-Der Avusturya Gönüllü Temsilcisi Yusuf Çiçek, kurbanda 30 değişik ülkelerde program gerçekleştireceklerini söyledi.

Çiçek, “Avrupa Yetim-Der ve IHO-EBRAR olarak; 2018 kurban çalışmaları kapsamında Uganda’da bulunmaktayız. Burada bugün Kurban Bayramı arifesinde Uganda’nın Soroki kentinde Avrupa Yetim-Der olarak yetim giyindireceğiz. İHO-EBRAR’da yetimlere bayram harçlığı vererek hayırseverlerin sayesinde mağdurların yüzlerini bir nebze de olsa sevindireceğiz. İnşallah yarında kurban kesmeye başlayacağız. Kurban etlerinin dağıtımından sonrada yardım faaliyetlerimize devam edeceğiz. Şimdiden herkesin bayramını tebrik ediyorum.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.