Yardımları durdurmanın tehlikeli sonuçları olacaktır

Yardımları durdurmanın tehlikeli sonuçları olacaktır

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safedi, “UNRWA’ya yardımları durdurmanın mülteciler ve tüm bölge üzerinde son derece tehlikeli insani, siyasi ve güvenlik sonuçları olacaktır.” dedi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safedi, Reuters’a yaptığı açıklamada, 2 milyondan fazla Filistinli mülteciyi barındıran ülkesinin Birleşmiş Milletler Yakındoğu Filistin Mültecilerine Yardım Ajansına (UNRWA) mali, siyasi ve uluslararası destek sunmaya devam edeceğini söyledi.

Safedi, “ABD'nin UNRWA’ya yaptığı yardımları durdurmasının mülteciler ve tüm bölge üzerinde son derece tehlikeli insani, siyasi ve güvenlik sonuçları olacaktır.” dedi.

Ürdün’ün başkenti Amman’da dün UNRWA merkezi önünde toplanan yüzlerce Filistinli ABD’nin kararını protesto etti. Göstericiler, kararın aralarında engelli kadın ve çocukların da bulunduğu binlerce sığınmacıyı olumsuz etkileyeceğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, ülkesinin UNRWA’ya mali yardımları tamamen durdurma kararı aldığını bildirmişti. ABD, UNRWA’ya yaklaşık 360 milyon dolarlık yardımda bulunuyordu.

BM Genel Kurulu’nca 1949’da Ürdün, Suriye, Lübnan, Batı Şeria ve Gazze'deki Filistinli mültecilere yardım amacıyla kurulan UNRWA, bölgede yaklaşık 5 milyondan fazla kişiye eğitim ve sosyal alanda yardım götürüyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler