Yaşamaz denilen üçüzler hayata bağlandı

Yaşamaz denilen üçüzler hayata bağlandı

Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi’nde dünyaya geldikten sonra tedavi altına alınan üçüzler hayata bağlandı.

Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’nde 28 gün önce bir kilo 560 gram, bir kilo 440 gram ve bir kilo olarak dünyaya gelen üçüz bebekler, Aritmi İnegöl Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne getirilerek yapılan tedavilerle hayatta kalmayı başardı. Tedavilerinin tamamlanmasının ardından üçüz bebeklerden ikisi ailesine teslim edildi.

Bebeklerden ikisi taburcu oldu

Kiloları ve gelişimleri tamamlanan bebekler, 28 günlük yeni doğan yoğun bakım ünitesinden bir kilo 740 ve bir kilo 610 gram olarak taburcu oldu. Aritmi İnegöl Hastanesi Çocuk sağlığı ve Hastalıkları Uzman Hekimi Selahattin Saylık, Gürle bebeklerin 32. haftalıkken Şevket Yılmaz Hastanesi’nde dünyaya geldiğini belirterek, “28 günlük yeni doğan yoğun bakım sürecinde üçüzler prematüre bebeklerin yaşayabileceği sorunlarla mücadele ettiler. Yine prematüre bebeklerin en önemli problemlerinden biri olan solonum sıkıntısı üçüzlerimizde de mevcuttu.” dedi.

Yaşamalarına mucize gözüyle bakılıyordu

Üçüzlerin baştan beri anne sütüyle beslenmiş olmasının bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve enfeksiyonlara karşı en büyük koruyucu gücü olduğunu ifade eden Saylık, yaşaması mucize olarak görülen prematüre bebeklerin hayata deneyimli ve gönüllü sağlık personelin gayretleriyle tutunduğunu aktardı.

Yeni Doğan Ünitesi’nden bebeklerin ayrılışı sırasında duygusal anlar yaşandı

Saylık, sözlerini şöyle sürdürdü: “İşimiz henüz bitmedi. Yaşatmak kadar sağlıklı ve fonksiyonel bir hayat sürmeleri de hedeflerimiz arasında olduğundan, bundan sonraki çabamız bebeklerimizi izlemek, sorunları erken fark edip doğru yönlendirmeler yaparak prematüreliğin zararlarını en aza indirmek olacaktır.”  

Yeni Doğan Ünitesi’nden bebeklerin ayrılışı sırasında ise duygusal anlar yaşandı. (Zeki Aras - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.