Yasin Börü ve arkadaşları Antalya’da yâd edildi

Yasin Börü ve arkadaşları Antalya’da yâd edildi

Geçtiğimiz yıl 6-7 Ekim’de vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için Antalya Umut-Der tarafından anma programı düzenlendi.

Antalya Umut-Der tarafından, geçtiğimiz yıl 6-7 Ekim’de PKK/HDP’liler tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için bir anma programı düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu gözlenen programda duygulu anlar yaşandı.

Kepez Yenimahalle Semt Evi konferans salonunda düzenlenen program, Osman Küçükaydın’ın Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. 6-7 Ekim olaylarında bölgedeki Müslümanların imha edilmek istendiğini ancak Allah-u Teâlâ’nın buna müsaade etmediğini söyledi.

Yaman “Şehit Yasin artık bu ülkenin dağınık kalplerini birleştiren bir bağdır ve aziz Şehitlerin kanı kardeşliğimizin bir harcı olmuştur.” dedi.

“Bizler Yasinler yetiştirdikçe hiç kimse bu coğrafyadan Kur’an’ı ve Sünneti alamayacaktır diyen Yaman, konuşmasına şöyle devam etti: “Şehadet bize yaklaştıkça hiç kimse bu memleketin doğusundan ve batısından Allah-u Ekber, Allah-u Ekber diye seslenen ezanımızı susturamayacaktır.”

Program gösterilen sinevizyon gösterimi ve Antalya Umut İlahi grubunun okuduğu ezgilerle devam etti.  (Necmi Durmazer- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler